Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen Oktoberfeest in Sittard dit jaar

Geplaatst opdonderdag 23 april 2020 - 13:58

In navolging van het grote Oktoberfest in München gaat ook de Sittardse variant van het najaarsfeest niet door.

De ondernemers van Sittard zijn donderdag middels een nieuwsbrief van het Centrummanagement geïnformeerd over de afgelasting. Het Centrummanagement bevestigt desgevraagd dat ze brief hebben verspreid.

Veiligheid boven vertier
De gemeente Sittard-Geleen maakte de afgelasting later wereldkundig via een persbericht. "Volksgezondheid en veiligheid gaat boven vertier", zegt wethouder Andries Houtakkers.

Geen durf
Het Oktoberfeest zou dit jaar van 16 tot en met 21 oktober plaatsvinden in Sittard. De editie van dit jaar gaat niet door en wordt verplaatst naar 2021. Vanwege het coronavirus geldt er een verbod op grote evenementen. Het 'grootste najaarsfeest van het zuiden' staat veel later pas op de kalender. Toch durft de organisatie het niet aan om het evenement door te laten gaan.

Onhaalbaar
"Het is spijtig, maar ondenkbaar dat in deze crisistijd een grootschalig evenement als het Oktoberfeest plaatsvindt", zegt Houtakkers. "Het maatschappelijk belang staat voorop. We nemen dan ook onze verantwoordelijkheid. Bijkomend is het na 1 september niet meer haalbaar om het feest economisch verantwoord te organiseren."

Hulpdiensten
Volgens burgemeester Hans Verheijen weegt de inzet van eventuele hulpdiensten bij een groot evenement als het Oktoberfeest ook mee bij het besluit. "De hulpdiensten hebben het momenteel al ontzettend druk met het coronavirus. Dat leidt ongetwijfeld tot capaciteitsknelpunten in de tweede helft van het jaar", zegt de burgemeester.

München
De grote variant van het bierfeest, het Oktoberfest München, werd eerder ook al afgeblazen. Door het coronavirus gaat een van 's werelds grootste festivals niet door. Een klap voor de normaal zo economisch succesvolle regio Beieren.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV