Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen nieuwe steun provincie voor RTL-show

Geplaatst opwoensdag 30 maart 2016 - 6:52

Het Limburgse provinciebestuur zal geen financiële steun geven aan een mogelijk vervolg van het televisieprogramma RTL Breakfast Club.

Voor de programmareeks in 2015 werd nog twee ton beschikbaar gesteld. Dat schrijft Gedeputeerde Staten (GS) in een evaluatie van de toeristische promotiecampagne waar het programma onderdeel van was.

Lees ook: Provincie dubt over nieuwe bijdrage aan RTL Breakfast Club

Helikopter
RTL Breakfast Club kreeg stevige kritiek toen bleek dat bekende Nederlanders met een helikopter naar Limburg werden gevlogen voor hun deelname aan de talkshow op zaterdagochtend. Het provinciebestuur weersprak dat de helikoptervluchten werden betaald met provinciaal geld. Limburg vindt dat ‘de markt’ een eventueel vervolg moet overnemen.

Eenmalig
De steun vanuit het gouvernement was eenmalig. Daarbij vielen de kijkcijfers tegen met 150.000 kijkers per aflevering, ondanks uitzending ‘na het populaire programma Koffietijd’, staat in een evaluatie. De ambitie van het programma lag 50.000 kijkers hoger.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

RTL Breakfast Club
BN'ers met helikopter naar tv-opnames in Valkenburg
Vragen SP over provinciesteun helikoptervluchten RTL
Toos en Henk vaste gast bij RTL Late Night
Chantal Janzen en Gordon presenteren nieuw tv-programma
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen