Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Geen nieuwe dijkgraaf bij Peel en Maasvallei

Geplaatst opdonderdag 30 april 2015 - 16:36

Er komt waarschijnlijk geen nieuwe dijkgraaf bij het waterschap Peel en Maasvallei voor de opgestapte Toine Gresel.

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu wil alleen een waarnemend dijkgraaf benoemen. Dit omdat de waterschappen Roer en Overmaas en Peel en Maasvallei per 1 januari 2017 gaan fuseren. Ook laat het ministerie weten dat de dijkgraaf voor wachtgeld in aanmerking komt. Formeel gezien is het ontslag van Gresel nog niet door de minister bekrachtigd.

Bestuursvergadering
Het waterschap Peel en Maasvallei kan op dit moment nog niet zeggen wanneer er een extra bestuursvergadering wordt gehouden waar de opvolging van de opgestapte Gresel aan de orde komt. In die bijeenkomst bekijkt het waterschap hoe de periode tot aan de fusie wordt overbrugd. Het algemeen bestuur moet in ieder geval met een voordracht komen. Tot die tijd neemt Ger Driessen, vice-voorzitter van het waterschap, de honneurs waar.

Bijverdiensten
Toine Gresel stapte deze week op nadat L1 vragen had gesteld over zijn nevenfuncties. De voorzitter van het waterschap had al enkele jaren een zakelijke relatie met de eigenaar van het bedrijf C-community in Klimmen en was bestuurder van een administratiekantoor voor aandelen en obligaties van diezelfde eigenaar. Daarvoor kreeg hij een vergoeding. In 2013 ontving hij 5000 euro, in 2014 was dat 4500 euro. Die heeft Gresel nooit correct opgegeven, terwijl dat volgens de waterschapswet wel verplicht is.

Anderhalve ton
C-community heeft tussen 2013 en 2015 in totaal voor bijna anderhalve ton aan facturen ingediend bij Waterschapsbedrijf Limburg. Er is in april nog een nieuwe opdracht van van zo'n 100.000 euro verstrekt. Het Waterschapsbedrijf Limburg is een dochter van de twee Limburgse waterschappen. Gresel was vice-voorzitter van het bedrijf.

Toine Gresel erkent dat hij die neveninkomsten niet correct heeft gemeld. En door dat niet te doen is er een schijn van belangenverstrengeling ontstaan. Hij heeft zich naar eigen zeggen niet bemoeid met het toekennen van opdrachten door het Waterschapsbedrijf Limburg aan C-community.

Lees ook:
- Opstappen dijkgraaf Gresel was 'moeilijk besluit'
- Integriteit: Gresel vertrekt per direct bij waterschap

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Integriteit: Gresel vertrekt per direct bij waterschap
Opstappen dijkgraaf Gresel was 'moeilijk besluit'
Waterschap negeert regels bij aanbesteding communicatieklus
Offermanns snapt beeld 'bestuurlijk aangeschoten wild'
Overzicht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank: doneer een voedselpakket online

Een voedselpakket online doneren? Dat kan!

Je doneert dan direct aan de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’. Met het geld van de donaties worden producten ingekocht en vervolgens verdeeld over de zes Voedselbanken in Limburg (Landgraaf, Roermond, Venray, Peel & Maas, Venlo en Weert).

Doneer hier
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

Iedere woensdag, zaterdag en zondag op L1 TV.

Bekijk hier de afleveringen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen