Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen nieuwe besmettingen op school Eygelshoven

Geplaatst opzaterdag 23 mei 2020 - 16:11

Onder het geteste personeel van basisschool De Veldhof in Eygelshoven zijn geen nieuwe coronabesmettingen meer aangetroffen.

Dat laat de GGD Zuid-Limburg weten.

Testen
Donderdag werd bekend dat een lerares en drie andere personeelsleden besmet waren geraakt met het coronavirus. Daarop besloot de GGD al het personeel op de school te testen en de vier medewerkers in quarantaine te plaatsen. Ze zijn niet ernstig ziek. Uit de eerste testen onder de rest van het personeel kwamen al geen andere besmettingen naar voren en ook de tweede groep is nu dus ook negatief. In totaal zijn 36 leerkrachten, stagiaires en andere mensen die op De Veldhof werken getest.

Kinderen
Uit het contactonderzoek bleek dat zes leerlingen nauw contact hebben gehad met een van de besmette personeelsleden, bijvoorbeeld door even een handje vast te houden of dichtbij een gesprek te voeren. De ouders van die kinderen zijn ingelicht door de GGD, zodat de kinderen getest kunnen worden. Een kind is inmiddels negatief getest, van de andere kinderen wacht de GGD nog op de uitslag..

Lees ook: Les op afstand na coronabesmettingen school Eygelshoven

Met vier besmette personeelsleden en een aantal docenten thuis in quarantaine, lukt het volgens de GGD Zuid-Limburg niet om op school les te geven. In plaats daarvan wordt het digitaal lesgeven weer opgepakt, zoals ook enkele weken gebeurde.

BUiten school opgelopen
De GGD vermoedt dat de besmette docente van basisschool De Veldhof in Eygelshoven het coronavirus buiten de school heeft opgelopen. Dat zegt Christian Hoebe, infectiearts bij de GGD Zuid-Limburg. "We kunnen niet helemaal traceren waar dat precies is geweest. Het virus waart rond in de samenleving, daar heeft ze het waarschijnlijk opgelopen", aldus Hoebe. Ze heeft vervolgens op school waarschijnlijk enkele collega's besmet.

Lees ook: Besmette lerares Eygelshoven liep virus buiten school op

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen