Overslaan en naar de inhoud gaan

'Geen nieuwe beslissing 11devande11de vanwege corona'

Geplaatst opdinsdag 24 maart 2020 - 14:46

Het gemeentebestuur van Maastricht kan op dit moment nog niet zeggen of er een kans bestaat dat de 11devande11de dit jaar toch nog op het Vrijthof in Maastricht kan plaatsvinden.

Daarvoor lijkt ruimte gekomen nu Koningsdag vanwege de coronacrisis niet doorgaat.

Vrijgevallen dag
De eenmansfractie Sociaal Actieve Burgerpartij (SAB) had voorgesteld om de vrijgevallen dag toe te wijzen aan de Sjeng Kraft Kompenei voor de opening van het carnavalsseizoen. Of als dat niet lukt, de kerstmarkt Magisch Maastricht met een dag te verlengen.

Knopen doorhakken
In een brief aan SAB verwijst wethouder John Aarts naar de coronacrisis en het verbod op evenementen. De regering heeft maandag bepaald dat dat geldt tot 1 juni. "De onzekere situatie maakt het onmogelijk om nu al knopen door te hakken over het al dan niet verplaatsen van afgelaste evenementen", zo is de boodschap van Aarts.

Lees ook: Motie voor 11devande11de op Vrijthof kansloos

Hulpdiensten
"Dit met name omdat de hulpdiensten momenteel beperkt beschikbaar zijn om te kunnen adviseren over deze verplaatsingen”, zo schrijft Aarts. Pas als er meer zicht is op de duur van het van kracht blijven van allerlei corona-maatregelen, zal worden bekeken "of bepaalde evenementen verplaatst kunnen worden en of er nog ruimte is voor nieuwe evenementen", aldus de brief.

Andere gemeente
De Sjeng Kraft Kompenei is overigens zelf in gesprek met andere gemeenten om daar dit jaar de 11devande11e te laten plaatsvinden. Zij gaat ervan uit dat er vooralsnog op het Vrijthof in Maastricht geen plek meer is.

Lees ook: 11devande11de verlaat Maastricht: wachten op nieuwe stad

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen