Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen nalatigheid bij dood Hoensbroekse

Geplaatst opdinsdag 1 oktober 2019 - 17:27

Er is geen sprake geweest van nalatigheid bij de zorgverlening voor een 51-jarige Hoensbroekse die eind augustus dood in haar woning werd gevonden.

CDA-minister Hugo de Jonge zei dat in de Tweede Kamer tijdens het wekelijkse mondelinge vragenuurtje. Daarin stelde VVD-kamerlid Antoinette Laan de kwestie aan de orde.

Week dood
Zij wilde opheldering omdat het verhaal was dat de vrouw een week dood in huis had gelegen. Er had in die periode drie keer een zorgverlener langs moeten komen. Maar door vakantie was dat niet gelukt, aldus die versie.

Levensbehoefte
De VVD wilde daarom weten hoe zorg in vakantieperiodes kan worden gewaarborgd “...want overslaan van zorg kan niet. Het is een eerste levensbehoefte", aldus Laan. Minister De Jonge erkende dat maar stelde wel het beeld rond de dood van de vrouw in Hoensbroek te moeten corrigeren.

Hulpverleners
Volgens de minister kreeg de vrouw één keer per week begeleiding, en huishoudelijke ondersteuning vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning WMO. Beide hulpverleners kwamen op woensdag. De vrouw blijkt vervolgens op vrijdag te zijn overleden.

Aan de bel
Toen een hulpverlener op de woensdag erna zich weer meldde, heeft die juist aan de bel getrokken omdat niet werd open gedaan, zo vertelde de minister aan de Tweede Kamer. “De suggestie dat de hulpverlener met vakantie was en een zorgverlener niet is komen opdagen, blijkt dus gelukkig onjuist”, zo concludeerde minister De Jonge.

Hij wees ook nog op onderzoek van de GGD met als conclusie dat er niet is gebleken dat er nalatig zou zijn gehandeld.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen