Overslaan en naar de inhoud gaan

'Geen motorproblemen Verstappen, regen onzekere factor'

Geplaatst opdonderdag 9 juli 2020 - 14:35

Max Verstappen verschijnt aankomend weekend bij de GP van Steiermark met dezelfde motor aan de start als bij de openingsrace van het seizoen, afgelopen zondag op de Red Bull Ring.

Ondanks dat Verstappen door technische problemen aan zijn bolide al vroeg de strijd moest staken bij de GP van Oostenrijk, is de Honda-krachtbron niet beschadigd. Dat meldt de Japanse fabrikant.

Elektronisch probleem
Honda-kopstuk Toyoharu Tanabe geeft aan dat de problemen aan de bolides van Verstappen en teamgenoot Alexander Albon, die eveneens uitviel, van elkaar verschilden. In beide gevallen ging het in ieder geval om een elektronisch probleem en waren de problemen niet aan de betrouwbaarheid van de motor te wijten.

"We hebben voor komend weekeinde maatregelen genomen", zegt Tanabe. "Aangezien onze motoren geen schade hebben opgelopen, zullen Max en Alex met dezelfde motoren rijden."

Lees ook: Verstappen: 'Engineers bezig met verkleinen kwalificatiegat'

Regen
Voor het eerst in de geschiedenis van de Formule 1 wordt in opeenvolgende weekeinden op hetzelfde circuit geracet. "Dat betekent dat onze data up to date en nauwkeurig zijn, hoewel één factor ons werk flink kan beïnvloeden: het weer. Er worden regenbuien en zelfs onweersbuien verwacht in het aankomende weekend." Met name op zaterdag, de kwalificatiedag, hangt er regen in de lucht in Spielberg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen