Overslaan en naar de inhoud gaan

'Geen motorproblemen Verstappen, regen onzekere factor'

Geplaatst opdonderdag 9 juli 2020 - 14:35

Max Verstappen verschijnt aankomend weekend bij de GP van Steiermark met dezelfde motor aan de start als bij de openingsrace van het seizoen, afgelopen zondag op de Red Bull Ring.

Ondanks dat Verstappen door technische problemen aan zijn bolide al vroeg de strijd moest staken bij de GP van Oostenrijk, is de Honda-krachtbron niet beschadigd. Dat meldt de Japanse fabrikant.

Elektronisch probleem
Honda-kopstuk Toyoharu Tanabe geeft aan dat de problemen aan de bolides van Verstappen en teamgenoot Alexander Albon, die eveneens uitviel, van elkaar verschilden. In beide gevallen ging het in ieder geval om een elektronisch probleem en waren de problemen niet aan de betrouwbaarheid van de motor te wijten.

"We hebben voor komend weekeinde maatregelen genomen", zegt Tanabe. "Aangezien onze motoren geen schade hebben opgelopen, zullen Max en Alex met dezelfde motoren rijden."

Lees ook: Verstappen: 'Engineers bezig met verkleinen kwalificatiegat'

Regen
Voor het eerst in de geschiedenis van de Formule 1 wordt in opeenvolgende weekeinden op hetzelfde circuit geracet. "Dat betekent dat onze data up to date en nauwkeurig zijn, hoewel één factor ons werk flink kan beïnvloeden: het weer. Er worden regenbuien en zelfs onweersbuien verwacht in het aankomende weekend." Met name op zaterdag, de kwalificatiedag, hangt er regen in de lucht in Spielberg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen