Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen mondkapjesplicht in Limburgse musea

Geplaatst opdinsdag 29 september 2020 - 22:08

Limburgse musea gaan geen mondkapjesplicht invoeren. Dat laten de drie grootste musea weten aan L1.

Na de persconferentie van het kabinet maandagavond besloten verschillende musea elders in het land om een mondkapjesplicht in te voeren. Dat besluit volgde op het advies om in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Eindhoven mondkapjes in winkels, restaurants, bibliotheken en musea te dragen. De culturele instellingen in Limburg zien vooralsnog de noodzaak ervan niet in.

'Geen verplichting'
"Het is een advies vanuit de overheid, geen verplichting. En wat in Randstad geldt, geldt niet voor Limburg. Als er in de toekomst vanuit de Nederlandse Museumvereniging bekend wordt gemaakt dat er wel een mondkapjesplicht wordt ingesteld, dan zullen wij ons aan dat protocol houden", zegt Charlotte Janssen, persvoorlichter van het Limburgs Museum in Venlo.

Het Continium Discovery Center in Kerkrade zegt ook niet over te gaan tot de mondmaskers. De drie gebouwen kunnen tijdens de coronatijd 450 bezoekers ontvangen en dat is volgens directeur Hans Gubbels goed te handhaven. "Wij hebben in een regime gedraaid waarin we ons aan de regels hebben gehouden. Denk hierbij aan de anderhalve meter en vooraf reserveren. Dat gaat nu ook nog goed", aldus Gubbels. Mocht de Nederlandse Museumvereniging of de veiligheidsregio de mondkapjesplicht invoeren, dan doet het Kerkraadse museum uiteraard wel mee.

Zelf weten
Het Bonnefantenmuseum in Maastricht heeft gekozen voor een middenweg: bezoekers mogen zelf kiezen of ze een mondkapje dragen. "Wij blijven met verschillende partijen in gesprek, maar de mondkapjes zijn door de overheid niet verplicht gesteld. Wij houden alles nauwlettend in de gaten, maar ons museum is veilig voor bezoekers", zegt Esther Wagemans, persvoorlichter van het museum.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen