Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen milieudelict bij asfalteren terrein vliegveld Beek

Geplaatst opmaandag 10 september 2018 - 14:50

Het provinciebestuur zegt dat er geen sprake is van een milieudelict bij het bedekken van een bedrijventerrein van negen hectare bij het vliegveld in Beek met gebruikt asfalt. Ook is er geen onacceptabele invloed op de bodem en het grondwater.

Daarnaast is er sprake van meer dan de wettelijk voorgeschreven compensatie van de oorspronkelijke natuurwaarden in het gebied, zo antwoordt het provinciebestuur op vragen van SP-statenlid Peter Visser. Hij had grote vraagtekens gezet bij de gang van zaken.

Oude toplaag
Het asfalt is de oude toplaag van de A73 bij Roermond. Het is door de eigenaar van de grond - Leeyen Vastgoed - gestort om zijn terrein op het Businesspark Aviation Valley een aantrekkelijker aanzien te geven en zo de verkoop ervan te stimuleren. Het terrein is bestemd voor grote distributieloodsen.

Lees ook: Statenvragen over gedumpt asfalt bedrijventerrein Beek

Verharden
"Het asfalt dient ook ter stabilisering van de bodem zodat het terrein berijdbaar is", aldus het provinciebestuur. Uit het antwoord blijkt verder dat de eigenaar nog eens vier hectare wil verharden, zodat het totaal op 13 hectare uit komt.

Asfaltgranulaat
Als de eigenaar het asfaltgranulaat ooit zou willen verwijderen, dan gebeurt dat op zijn kosten en zeker niet op kosten van de provincie, aldus het provinciebestuur. De SP wilde zekerheid dat dat laatste niet het geval is.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen