Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen milieudelict bij asfalteren terrein vliegveld Beek

Geplaatst opmaandag 10 september 2018 - 14:50

Het provinciebestuur zegt dat er geen sprake is van een milieudelict bij het bedekken van een bedrijventerrein van negen hectare bij het vliegveld in Beek met gebruikt asfalt. Ook is er geen onacceptabele invloed op de bodem en het grondwater.

Daarnaast is er sprake van meer dan de wettelijk voorgeschreven compensatie van de oorspronkelijke natuurwaarden in het gebied, zo antwoordt het provinciebestuur op vragen van SP-statenlid Peter Visser. Hij had grote vraagtekens gezet bij de gang van zaken.

Oude toplaag
Het asfalt is de oude toplaag van de A73 bij Roermond. Het is door de eigenaar van de grond - Leeyen Vastgoed - gestort om zijn terrein op het Businesspark Aviation Valley een aantrekkelijker aanzien te geven en zo de verkoop ervan te stimuleren. Het terrein is bestemd voor grote distributieloodsen.

Lees ook: Statenvragen over gedumpt asfalt bedrijventerrein Beek

Verharden
"Het asfalt dient ook ter stabilisering van de bodem zodat het terrein berijdbaar is", aldus het provinciebestuur. Uit het antwoord blijkt verder dat de eigenaar nog eens vier hectare wil verharden, zodat het totaal op 13 hectare uit komt.

Asfaltgranulaat
Als de eigenaar het asfaltgranulaat ooit zou willen verwijderen, dan gebeurt dat op zijn kosten en zeker niet op kosten van de provincie, aldus het provinciebestuur. De SP wilde zekerheid dat dat laatste niet het geval is.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen