Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen maatregelen in Echt-Susteren rondom motorclubs

Geplaatst opvrijdag 22 mei 2015 - 6:15

Echt-Susteren houdt de toegenomen spanningen rondom motorclubs in Limburg zeer nauwlettend in de gaten. Maar op dit moment zijn er geen maatregelen nodig.

Wel heeft de gemeente meerdere keren per dag contact met politie, justitie en de burgemeesters van Sittard-Geleen en Kerkrade, zegt burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren.

Bandidos
In zijn gemeente wonen een aantal Bandidos-leden. Op het huis van Bandidos-president Harrie Ramakers in Nieuwstadt werd vorig jaar 2 keer een aanslag gepleegd.

Noodbevel
In Sittard-Geleen geldt een noodbevel vanwege de spanningen in de regio tussen met name de Bandidos en de Hell's Angels. De politie heeft dan ruimere bevoegdheden om bijvoorbeeld te fouilleren. In Echt-Susteren 'ligt het noodbevel klaar', aldus de burgemeester, maar is er op dit moment geen aanleiding het in te zetten.

Lees ook: Noodbevel in heel Sittard-Geleen vanwege motorbendes.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburg krijgt 'voldoende inzet' in strijd tegen bikers
Noodverordening Bandidos-leider Ramakers ingetrokken
Noodverordening na handgranaat in tuin Bandidos-leider
Burgemeesters mogen Bandidos-woningen sluiten
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen