Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen LVK-finale voor Doenrade door fout organisatie

Geplaatst opzondag 24 januari 2016 - 13:17

De LVK-inzending 'Dat haw ich eerder motte doon' uit Doenrade had afgelopen vrijdag in de LVK-finale in Venray moeten staan, in plaats van het Sittardse liedje 't Sjoonste feeske van ’t jaor'.

Dat blijkt uit de eindscore-tabel (pdf) op de website van de Stichting LVK.

Regio's
Het LVK verdeelt Limburg in vijf verschillende regio’s. Volgens het reglement van het LVK moeten minimaal drie liedjes uit iedere regio in de finale zitten. Daarom werd het liedje 't Sjoonste feeske van ’t jaor' van René Dirkx toegevoegd aan de finale. Maar eigenlijk het het nummer vam zanger Pascal Sutherland uit Doenrade toegevoegd moeten worden.

Overleg
Hoe de fout is ontstaan is nog onduidelijk. In de eindscore staat de plaatsnaam Maastricht achter het liedje uit Doenrade. Waarschijnlijk is hierdoor de vergissing gemaakt. De Stichting LVK overlegt momenteel met de Doenraadse zanger. "We proberen tot een oplossing te komen", aldus voorzitter Joep Verbugt van de Stichting LVK.

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op Vastelaovend in Limburg en L11 Alaaf

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Organisatie LVK maakt blunder dinsdag goed
LVK-pechvogel hoeft geen wildcard voor finale van 2017
Winnaars LVK over blunder: 'hier is geen oplossing voor'
Jury LVK begonnen met beoordelen van inzendingen
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen