Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen loting nodig voor deelname Nijmeegse Vierdaagse

Geplaatst opzaterdag 4 april 2020 - 12:05

Wandelaars die deze zomer willen meelopen met de 104e Vierdaagse in Nijmegen hoeven voor het eerst in vele jaren niet te loten voor een startbewijs, als het evenement doorgaat.

Nadat de inschrijving op vrijdag 27 maart is gesloten, bleek dat het definitieve aantal inschrijvingen de limiet niet heeft overschreden. Er hoeft daarom geen loting plaats te vinden, laat de organisatie op hun eigen website weten.

Afzeggingen
In eerste instantie kwamen er wel meer aanvragen binnen voor de 49.000 startkaarten die beschikbaar zijn. Maar omdat er de laatste maand veel afzeggingen zijn binnengekomen, is het aantal definitieve inschrijvingen onder het maximum gedaald. "Alle deelnemers die nog niet verzekerd waren van deelname krijgen persoonlijk bericht", aldus de organisatie.

Onduidelijkheid
Het is nog niet duidelijk of het massale wandelevenement in de derde week van juli door kan gaan. Vooralsnog zijn alle groepsevenementen tot 1 juni verboden vanwege de uitbraak van het coronavirus. Mensen wordt gevraagd alleen naar buiten te gaan voor een ommetje en verder zo veel mogelijk thuis te blijven. Het is daardoor praktisch onmogelijk om voldoende kilometers te maken voor de noodzakelijke training.

Lees ook: Nijmeegse Vierdaagse wacht nog met besluit over afgelasten

Regels aangepast
Inmiddels heeft de organisatie wel al veel afmeldingen binnen. Daarom heeft het noodgedwongen de eigen regels aan moeten passen. Normaal gesproken zou een deelnemer zijn aanmelding voor 17 april kunnen annuleren en zou hij het inschrijfgeld, met aftrek van de administratiekosten, terug kunnen krijgen. De organisatie is daar inmiddels mee gestopt.

"Op dit momenten worden geen annuleringen meer verwerkt totdat duidelijk is welk deel van het inschrijfgeld we terug kunnen betalen bij afgelasting van de Vierdaagse", staat er op de site te lezen.

Eind april
De organisatie hoopt eind april duidelijkheid te kunnen geven over het doorgaan van het evenement. Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen moet uiterlijk op 1 mei een vergunning afgeven voor de Vierdaagse in zijn gemeente. Hij zei eerder deze week dat hij ook pas rond die datum de knoop wil doorhakken, als er dan nog geen duidelijkheid is.

Wisselende reacties
Uit honderden reacties op sociale media blijkt dat een deel van de wandelaars die houding toejuicht. Anderen zijn juist ontevreden dat ze nu wel 100 euro inschrijfgeld moeten betalen, terwijl ze niet weten of ze dat bedrag terugkrijgen als de Vierdaagse niet doorgaat.

In gevaar
"De financiële gevolgen van een afgelasting brengen Vierdaagsen in de jaren hierna ook in gevaar. Dat wordt nu allemaal uitgezocht", liet een woordvoerster van de organisatie eerder al weten. "We hebben regelmatig contact met andere hele grote zomerevenementen als Lowlands, Pinkpop en Sail Amsterdam. Die hebben vergelijkbare problemen."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen