Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen lokale partijen meer in Gennep

Geplaatst opmaandag 5 maart 2018 - 2:46

Gennep is de enige gemeente in Limburg waar geen lokale partij meedoet aan de verkiezingen. Dat komt omdat de partij KERN niet meer meedoet.

Te weinig kandidaten
De partij heeft onvoldoende nieuwe mensen weten te vinden voor op de kandidatenlijst. Dat is opmerkelijk omdat de partij al meer dan 30 jaar actief is in de Gennepse politiek. Eerst als Combinatie Eenheidslijst (CEL), later als KERN. Zo is boegbeeld Gerrie Ehren al 33 jaar raadslid en/of wethouder. Hij gaf eerder al aan te willen stoppen, net als raadslid Mariella van den Bogaart. KERN levert momenteel nog een wethouder in de persoon van Jan Welles.

Limburg_stemt

Snelle opkomst SP
De SP werd in 2014 vanuit het niets de grootste partij in Gennep, met 5 zetels. Fractievoorzitter Rob Janssen is ook nu weer lijsttrekker, gevolgd door raadslid Hans Frentz. Nieuw is afdelingsvoorzitter Ruud Geraeds op 3. Bij de eerste zeven kandidaten zijn er nog drie nieuwkomers.

Standvastig trio CDA
Het CDA heeft drie zittende raadsleden bovenaan gezet. Lijsttrekker is Jacques van Bergen, voor fractievoorzitter Twan Reintjes en Jos Sutmuller.

Nieuwe lijsttrekker D66
D66 - traditioneel sterk in Gennep - heeft met Anke Sonnemans een nieuwe lijsttrekker. Zij zit momenteel ook (nog) niet in de gemeenteraad. Fractievoorzitter Frank Pubben staat tweede, voor raadslid Danny Artz. Oud-gedienden Paul Wessels, nu nog raadslid, en wethouder Ed Vandermeulen staan respectievelijk op de 6e en 8e plaats.

VVD en PvdA
Bij de VVD trekt fractievoorzitter Janine van Hulsteijn de lijst, voor raadslid Fred Knigge. Fractievoorzitter Luc Brouwers is de nummer één van de PvdA. Hij wordt gevolgd door vier burgercommissieleden. Brouwers stond ook 63e op de kandidatenlijst van zijn partij bij de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2017.

Oppositie tegen wethouder van elders
Gennep kent een stabiele coalitie van SP, D66 en KERN, ondanks soms felle oppositie van met name de VVD, bijvoorbeeld over de opvang van vluchtelingen in de gemeente.

De oppositie heeft ook kritiek op het feit dat SP-wethouder Peter Lucassen al die jaren in Nijmegen is blijven wonen en daar steeds ook ontheffing voor heeft gekregen van de coalitiepartijen. Die vinden dat hij zijn werk gewoon goed doet. De oppositie vindt dat een loopje met de wet wordt genomen.

Samenstelling huidige gemeenteraad
17 zetels
SP 5
CDA 3
D66 3
KERN 3
VVD 2
PvdA 1

Deel dit bericht via
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten