Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen Limburgse ruiters in actie op Olympische Spelen

Geplaatst opmaandag 5 juli 2021 - 17:11

Bij de Olympische Spelen eind deze maand komen geen Limburgse ruiters in actie. Dat blijkt uit de definitieve selecties van paardensportbond KNHS.

Springruiters-bondscoach Rob Ehrens uit Weert is vanzelfsprekend wel van de partij in het Japanse Tokio.

Hoogeveen
Het lag in de lijn der verwachting dat de dressuurequipe zonder Limburgse ruiters in het vliegtuig zou stappen. Laura Hoogeveen uit Weert stond op de longlist voor het onderdeel Eventing, maar heeft de schifting niet overleefd. De Venrayse springruiter Leopold van Asten kreeg zelfs geen plek op de longlist.

Springruiters
Bondscoach Ehrens kiest voor Maikel van der Vleuten, Harrie Smolders en Marc Houtzager. Willem Greve reist mee als reserve. Bart Bles en Kevin Jochems zijn ook reserves, maar zij reizen niet mee naar Japan.

Winst
Ehrens leidde de springruiters afgelopen weekend nog naar de winst in de FEI Nations Cup in Rotterdam. Door twee nulrondes van Van der Vleuten en slechts één tijdfoutje van Greve, kunnen Ehrens en de ruiters zich met een uitstekend gevoel opmaken voor de Spelen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen