Overslaan en naar de inhoud gaan

Géén Limburgse handbalclub in finale landstitel

Geplaatst opzondag 19 mei 2019 - 15:39

Dit jaar speelt geen van de Limburgse handbalclubs de finale om de landstitel.

In Panningen stond de derby tussen Bevo en Lions op het programma, maar de Limburgse clubs waren afhankelijk van de uitslag tussen Volendam en Aalsmeer.

Voor spek en bonen
Aalsmeer had zich al geplaatst voor de eindstrijd. Bij winst van Volendam was het resultaat van Herpertz/Bevo - OCI/Lions niet meer van belang. En dat gebeurde: Volendam won in eigen hal van Aalsmeer met 24-21. De derby in Panningen eindigde in een 29-28 winst voor Bevo.

Voorsprong
De thuisclub pakte een voorsprong en door goed keeperswerk van doelman Mark van den Beucken bleef in de eerste helft lange tijd een kleine marge op het scorebord staan. Vlak voor rust kwam Lions op 14-15, dat was tevens de ruststand.

Teruggevochten
In de tweede helft nam de ploeg van trainer Jo Smeets het initiatief weer terug en werd een 14-17 achterstand ongedaan gemaakt. Nadat Bevo op gelijke hoogte was gekomen (18-18) pakte het een marge van twee treffers in zijn voordeel. In de slotseconden werd het nog 29-29 maar die laatste treffer viel net buiten de speeltijd volgens de arbitrage en dus ging de zege naar Herpertz/Bevo HC.

Om de eer
Meer dan de eer levert dat voor geen van de beide Limburgse clubs in de eredivisie niet op: de finale om het kampioenschap gaat tussen Aalsmeer en Volendam.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen