Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Géén Limburgse handbalclub in finale landstitel

Geplaatst opzondag 19 mei 2019 - 15:39

Dit jaar speelt geen van de Limburgse handbalclubs de finale om de landstitel.

In Panningen stond de derby tussen Bevo en Lions op het programma, maar de Limburgse clubs waren afhankelijk van de uitslag tussen Volendam en Aalsmeer.

Voor spek en bonen
Aalsmeer had zich al geplaatst voor de eindstrijd. Bij winst van Volendam was het resultaat van Herpertz/Bevo - OCI/Lions niet meer van belang. En dat gebeurde: Volendam won in eigen hal van Aalsmeer met 24-21. De derby in Panningen eindigde in een 29-28 winst voor Bevo.

Voorsprong
De thuisclub pakte een voorsprong en door goed keeperswerk van doelman Mark van den Beucken bleef in de eerste helft lange tijd een kleine marge op het scorebord staan. Vlak voor rust kwam Lions op 14-15, dat was tevens de ruststand.

Teruggevochten
In de tweede helft nam de ploeg van trainer Jo Smeets het initiatief weer terug en werd een 14-17 achterstand ongedaan gemaakt. Nadat Bevo op gelijke hoogte was gekomen (18-18) pakte het een marge van twee treffers in zijn voordeel. In de slotseconden werd het nog 29-29 maar die laatste treffer viel net buiten de speeltijd volgens de arbitrage en dus ging de zege naar Herpertz/Bevo HC.

Om de eer
Meer dan de eer levert dat voor geen van de beide Limburgse clubs in de eredivisie niet op: de finale om het kampioenschap gaat tussen Aalsmeer en Volendam.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen