Overslaan en naar de inhoud gaan

Géén Limburgse handbalclub in finale landstitel

Geplaatst opzondag 19 mei 2019 - 15:39

Dit jaar speelt geen van de Limburgse handbalclubs de finale om de landstitel.

In Panningen stond de derby tussen Bevo en Lions op het programma, maar de Limburgse clubs waren afhankelijk van de uitslag tussen Volendam en Aalsmeer.

Voor spek en bonen
Aalsmeer had zich al geplaatst voor de eindstrijd. Bij winst van Volendam was het resultaat van Herpertz/Bevo - OCI/Lions niet meer van belang. En dat gebeurde: Volendam won in eigen hal van Aalsmeer met 24-21. De derby in Panningen eindigde in een 29-28 winst voor Bevo.

Voorsprong
De thuisclub pakte een voorsprong en door goed keeperswerk van doelman Mark van den Beucken bleef in de eerste helft lange tijd een kleine marge op het scorebord staan. Vlak voor rust kwam Lions op 14-15, dat was tevens de ruststand.

Teruggevochten
In de tweede helft nam de ploeg van trainer Jo Smeets het initiatief weer terug en werd een 14-17 achterstand ongedaan gemaakt. Nadat Bevo op gelijke hoogte was gekomen (18-18) pakte het een marge van twee treffers in zijn voordeel. In de slotseconden werd het nog 29-29 maar die laatste treffer viel net buiten de speeltijd volgens de arbitrage en dus ging de zege naar Herpertz/Bevo HC.

Om de eer
Meer dan de eer levert dat voor geen van de beide Limburgse clubs in de eredivisie niet op: de finale om het kampioenschap gaat tussen Aalsmeer en Volendam.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen