Overslaan en naar de inhoud gaan

Géén Limburgse handbalclub in finale landstitel

Geplaatst opzondag 19 mei 2019 - 15:39

Dit jaar speelt geen van de Limburgse handbalclubs de finale om de landstitel.

In Panningen stond de derby tussen Bevo en Lions op het programma, maar de Limburgse clubs waren afhankelijk van de uitslag tussen Volendam en Aalsmeer.

Voor spek en bonen
Aalsmeer had zich al geplaatst voor de eindstrijd. Bij winst van Volendam was het resultaat van Herpertz/Bevo - OCI/Lions niet meer van belang. En dat gebeurde: Volendam won in eigen hal van Aalsmeer met 24-21. De derby in Panningen eindigde in een 29-28 winst voor Bevo.

Voorsprong
De thuisclub pakte een voorsprong en door goed keeperswerk van doelman Mark van den Beucken bleef in de eerste helft lange tijd een kleine marge op het scorebord staan. Vlak voor rust kwam Lions op 14-15, dat was tevens de ruststand.

Teruggevochten
In de tweede helft nam de ploeg van trainer Jo Smeets het initiatief weer terug en werd een 14-17 achterstand ongedaan gemaakt. Nadat Bevo op gelijke hoogte was gekomen (18-18) pakte het een marge van twee treffers in zijn voordeel. In de slotseconden werd het nog 29-29 maar die laatste treffer viel net buiten de speeltijd volgens de arbitrage en dus ging de zege naar Herpertz/Bevo HC.

Om de eer
Meer dan de eer levert dat voor geen van de beide Limburgse clubs in de eredivisie niet op: de finale om het kampioenschap gaat tussen Aalsmeer en Volendam.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen