Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen Limburgse bloemen voor de paus door coronavirus

Geplaatst opwoensdag 11 maart 2020 - 10:45

Het Sint Pietersplein in Vaticaanstad wordt dit jaar niet versierd met Limburgse bloemen.

Door het coronavirus vindt de Posterholtse bloemist Paul Deckers het niet verantwoord om af te reizen naar Italië.

Vaticaanstad dicht
"Al zouden we het willen, we komen niet eens het Pietersplein op. Het Vaticaan is gesloten", motiveert Deckers zijn keuze. "Daarnaast wil ik geen onnodige risico's nemen voor mijn personeel."

Video: L1

Nacht wakker gelegen
Deckers zegt te balen van het besluit: "Ik heb er toch een nacht van wakker gelegen. We hebben veelvuldig contact met het Vaticaan gehad om de situatie te bespreken." Overigens is dit het derde jaar dat er problemen zijn rondom de levering van de bloemen. "Twee jaar geleden hadden we last van meeuwen op het plein, vorig jaar vielen er twee sponsoren weg en dit jaar krijgen we het coronavirus eroverheen."

Hoofdarrangeur
Het zou dit jaar de 35ste keer zijn dat Nederlandse bloemen de dagen voor Pasen het plein in Vaticaanstad zouden opfleuren. Op Eerste Paasdag spreekt de paus traditioneel het Urbi et Orbi uit, de jaarlijkse boodschap van vrede in de wereld. Deckers is sinds 2015 hoofdarrangeur van de versiering. Vorig jaar moest hij dus op zoek naar nieuwe sponsoren omdat twee grote partijen besloten de geldkraan dicht te draaien. "Met die sponsoren ben ik nu in gesprek hoe we nu verder gaan", legt Deckers uit.

Lees ook: Limburgse bloemist zoekt geldschieters voor bloemen Paus

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen