Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen Limburgse bloemen voor de paus door coronavirus

Geplaatst opwoensdag 11 maart 2020 - 10:45

Het Sint Pietersplein in Vaticaanstad wordt dit jaar niet versierd met Limburgse bloemen.

Door het coronavirus vindt de Posterholtse bloemist Paul Deckers het niet verantwoord om af te reizen naar Italië.

Vaticaanstad dicht
"Al zouden we het willen, we komen niet eens het Pietersplein op. Het Vaticaan is gesloten", motiveert Deckers zijn keuze. "Daarnaast wil ik geen onnodige risico's nemen voor mijn personeel."

Video: L1

Nacht wakker gelegen
Deckers zegt te balen van het besluit: "Ik heb er toch een nacht van wakker gelegen. We hebben veelvuldig contact met het Vaticaan gehad om de situatie te bespreken." Overigens is dit het derde jaar dat er problemen zijn rondom de levering van de bloemen. "Twee jaar geleden hadden we last van meeuwen op het plein, vorig jaar vielen er twee sponsoren weg en dit jaar krijgen we het coronavirus eroverheen."

Hoofdarrangeur
Het zou dit jaar de 35ste keer zijn dat Nederlandse bloemen de dagen voor Pasen het plein in Vaticaanstad zouden opfleuren. Op Eerste Paasdag spreekt de paus traditioneel het Urbi et Orbi uit, de jaarlijkse boodschap van vrede in de wereld. Deckers is sinds 2015 hoofdarrangeur van de versiering. Vorig jaar moest hij dus op zoek naar nieuwe sponsoren omdat twee grote partijen besloten de geldkraan dicht te draaien. "Met die sponsoren ben ik nu in gesprek hoe we nu verder gaan", legt Deckers uit.

Lees ook: Limburgse bloemist zoekt geldschieters voor bloemen Paus

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen