Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen leuk schooljaar, wel succesvol: een 10 voor Grieks

Geplaatst opvrijdag 11 juni 2021 - 20:06

De coronacrisis had grote invloed op middelbare scholen. Maar ondanks alle beperkingen hangt bij veel eindexamenkandidaten de vlag al uit. Corona heeft blijkbaar niet veel invloed gehad op de examenresultaten.

"Wij zijn blij verrast", zegt Pauline Mol van het Porta Mosana College in Maastricht. "Er zijn zeven eindexamens voor een tien gemaakt."

Video: L1

Tien
Fréderique Ubachs (18) en Marnix Aupers (18) scoorden een tien voor Grieks. "Ik had het niet verwacht", zegt Marnix. Hij kreeg een 9,6 voor zijn eindexamen, afgerond een 10. Fréderique maakte Grieks voor een 9,7. "Ik ben superblij." De scholieren kregen les van Naomi Commissaris (25). "Dit was mijn eerste examenklas, heel bijzonder dat zij het zo goed gemaakt hebben."

Spreiding
Vanwege de omstandigheden tijdens de coronacrisis mogen eindexamenkandidaten hun examens verspreiden over meerdere tijdvakken. Eén op de zes scholieren van het Porta Mosana College maakt daar gebruik van. Marnix ook: "Ik sta een 9,5 voor Latijn. Als ik voor mijn eindexamen nog een 9,5 haal dan heb ik nog een tien op mijn eindlijst. Dat is het doel."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen