Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen legionella meer in de Roer, land besproeien mag weer

Geplaatst opzaterdag 19 mei 2018 - 12:26

Er mag weer water uit de Roer worden gebruikt om bijvoorbeeld het land te besproeien.

Dat verbod werd begin april ingesteld omdat er verhoogde concentraties van de legionellabacterie in de rivier zaten. Uit nieuwe metingen blijkt dat het gevaar is geweken, meldt het Waterschap Limburg.

Veteranenziekte
De legionellabacterie kan de beruchte veteranenziekte veroorzaken. De bacterie is gevaarlijk als die via verneveling in de longen terecht komt, bijvoorbeeld als het water over het land wordt uitgesproeid.

Lees ook: Roer besmet met legionellabacterie

Lozingen
De vervuiling was afkomstig van lozingen bij de rioolzuivering in het Duitse Düren. Daar zijn na de ontdekking maatregelen genomen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen