Overslaan en naar de inhoud gaan

'Geen late abortussen bij Casa-klinieken'

Geplaatst opvrijdag 15 september 2017 - 21:58

De klinieken van de in problemen geraakte Stichting Casa, waaronder één in Maastricht, kunnen momenteel geen late abortussen uitvoeren.

Dat meldden de website Follow the Money (FTM) en radioprogramma Argos op basis van gezamenlijk onderzoek.

Gevaar
Directeuren van andere abortusklinieken zeggen dat ze meer patiënten binnenkrijgen die niet door Casa geholpen kunnen worden. Volgens directeur Thea Schipper van Beahuis en Bloemenhovekliniek in Heemstede komt de continuïteit van de hulpverlening in gevaar als Casa het binnenkort niet overneemt.

Non-actief
Het gaat om zwangerschapsonderbrekingen vanaf 18 weken. De behandelingen kunnen niet meer worden uitgevoerd, omdat de drie artsen bij Casa die dat mogen doen, op non-actief zouden staan of zich ziek hebben gemeld.

Lees ook: Minister maakt zich zorgen om abortusklinieken

Failliet
De koepelorganisatie waaronder Stichting Casa Klinieken valt, ging vorige maand failliet. De stichting viel hier buiten, maar het personeel van de abortusklinieken was wel in dienst van de failliete organisatie. De medewerkers verloren hun baan en er wordt nu nieuw personeel aangenomen.

Tegenover FTM bevestigt bestuursvoorzitter Ron Leenders dat de Casa-klinieken op dit moment inderdaad geen late abortussen uitvoeren. Hij was vrijdagavond niet bereikbaar voor een toelichting.

Wil je ook kans maken op VIP-kaarten voor Kermis Weert?
Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen