Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen langere aanrijtijden door verlaging maximumsnelheid

Geplaatst opmaandag 20 januari 2020 - 17:01

Ambulances zullen praktisch even snel ter plaatse zijn als nu het geval is wanneer de maximumsnelheid op snelwegen omlaag gaat naar 100 kilometer per uur. De lagere maximumsnelheid gaat half maart in.

Koepelorganisatie Ambulancezorg verwacht dat het effect van de maatregel klein zal zijn. Dat blijkt uit het antwoord van gouverneur Theo Bovens op vragen van de fractie van Lokaal-Limburg. Die maakt zich daar grote zorgen over. De fractie is bang voor langere aanrijtijden omdat vaak gebruik wordt gemaakt van de snelwegen. "En dat terwijl elke seconde telt", aldus Statenlid Henk van der Linden.

Minimaal effect
Volgens Bovens vindt de koepelorganisatie het lastig om al een definitieve uitspraak te doen over de mogelijke effecten van een situatie die nu nog niet speelt. Maar in het verleden hebben snelheidsveranderingen minimaal effect gehad op de doorstroom van ambulances. Ook houden ambulances de mogelijkheid om met de sirene aan te rijden, en dan mogen ze 40 kilometer harder rijden dan de toegestane maximumsnelheid.

Geen zaak van provincie
De provincie gaat zich in ieder geval niet bemoeien met de situatie, zo blijkt uit het antwoord van Bovens, ook al had Lokaal-Limburg gevraagd om met de twee Limburgse Veiligheidsregio's en de regionale Ambulancezorg in Limburg in gesprek te gaan. "Noch het provinciebestuur noch ik hebben een verantwoordelijkheid als het gaat om het halen van de wettelijk bepaalde aanrijtijden van ambulances", zo verklaart Bovens.

Deel dit bericht via
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen