Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen landstitel voor Eaters: Den Haag duidelijk te sterk

Geplaatst opzaterdag 24 februari 2018 - 22:35

De ijshockeyers van Laco Eaters Geleen hebben in de halve finale om het landskampioenschap niet voor een verrassing kunnen zorgen.

Topfavoriet Hijs Den Haag was met liefst 6-0 te sterk voor de Eaters, die daardoor uitgeschakeld zijn in het Final Four-toernooi.

Problemen
Eaters begon scherp aan de wedstrijd, maar kwam betrekkelijk snel op achterstand. Na de 1-0 in de zevende minuut door Smid werden de problemen groter toen Van Musscher er na 18 minuten spelen op de powerplay ook 2-0 van maakte. De Geleense ploeg mocht zich daarbij wel beklagen, want keeper Rowan Delil leek bij de tweede tegentreffer behoorlijk gehinderd te worden.

Gespeeld
De ploeg van Andy Tenbult weerde zich kranig en bood Den Haag uitstekend partij, maar werd afgetroefd op efficiëntie. Van der Schuit schoot in overtal de 3-0 en in ondertal de 4-0 in het net, waarmee de wedstrijd na 34 minuten wel gespeeld leek. Nog voor het eind van de tweede periode zette Melissant zelfs de geflatteerde 5-0 op het scorebord.

Slotakkoord
Het Geleense verzet was daarmee wel gebroken. Met Michael Sterkens in plaats van Delil tussen de palen slaagde Den Haag er lang niet in om de voorsprong verder uit te breiden, totdat een van richting veranderd schot van Smid op de powerplay de 6-0 betekende. Dat zou het slotakkoord blijken.

Volgende week beginnen de play-offs om de algehele titel in de Bene-League. Eaters neemt het dan in de kwartfinale in een best-of-three serie op tegen Liège Bulldogs.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen