Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen krappe bocht bij opknapbeurt N280 Roermond

Geplaatst opvrijdag 5 februari 2016 - 18:09

Het Limburgs Parlement is unaniem akkoord met het laten vallen van de geplande U-bocht vanaf de Schipperswal in Roermond richting Duitsland.

Die maakte onderdeel uit van de opknapbeurt van de N280 in Roermond.

Viaduct
Maar de bocht is zo krap dat vrachtwagens langer dan 18 meter die niet kunnen nemen en dus zouden moeten omrijden. Vandaar dat het plan nu is aangepast. De U-bocht is geschrapt en wordt vervangen door een ongelijkvloerse kruising. Doorgaand verkeer kan nu in Roermond in een ruk doorrijden naar Duitsland. Voor het bestemmingsverkeer komen er parallelwegen.

Duurder
Het nieuwe plan is een kleine 12,5 miljoen euro duurder. De provincie neemt daarvan dik 9,5 miljoen voor haar rekening, de gemeente Roermond 2,9 miljoen. De gemeenteraad van Roermond is daar donderdag mee akkoord gegaan. Het Limburgs Parlement dus vrijdag.

Blijdschap alom
PvdA-gedeputeerde Eric Geurts is blij met de steun van de provinciale en lokale politiek. "Dit is de best haalbare variant die breed gesteund wordt door de omgeving en het bedrijfsleven", aldus Geurts. CDA-wethouder Angely Waajen van Roermond noemt de nieuwe variant toekomstvaster en positief voor de geluidsoverlast en de verkeersveiligheid.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en lees vier weken lang gratis de digitale krant

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Werkzaamheden N280
Mijlpaal verbouwing N280: verdiepte weg open voor verkeer
Bomenkap langs N280 in Weert gaat definitief niet door
Zeven woningen tegen de vlakte voor verbreding N280
Procedure bezwaarmakers vertraagt aanpak N280
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen