Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen krappe bocht bij opknapbeurt N280 Roermond

Geplaatst opvrijdag 5 februari 2016 - 18:09

Het Limburgs Parlement is unaniem akkoord met het laten vallen van de geplande U-bocht vanaf de Schipperswal in Roermond richting Duitsland.

Die maakte onderdeel uit van de opknapbeurt van de N280 in Roermond.

Viaduct
Maar de bocht is zo krap dat vrachtwagens langer dan 18 meter die niet kunnen nemen en dus zouden moeten omrijden. Vandaar dat het plan nu is aangepast. De U-bocht is geschrapt en wordt vervangen door een ongelijkvloerse kruising. Doorgaand verkeer kan nu in Roermond in een ruk doorrijden naar Duitsland. Voor het bestemmingsverkeer komen er parallelwegen.

Duurder
Het nieuwe plan is een kleine 12,5 miljoen euro duurder. De provincie neemt daarvan dik 9,5 miljoen voor haar rekening, de gemeente Roermond 2,9 miljoen. De gemeenteraad van Roermond is daar donderdag mee akkoord gegaan. Het Limburgs Parlement dus vrijdag.

Blijdschap alom
PvdA-gedeputeerde Eric Geurts is blij met de steun van de provinciale en lokale politiek. "Dit is de best haalbare variant die breed gesteund wordt door de omgeving en het bedrijfsleven", aldus Geurts. CDA-wethouder Angely Waajen van Roermond noemt de nieuwe variant toekomstvaster en positief voor de geluidsoverlast en de verkeersveiligheid.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en lees vier weken lang gratis de digitale krant

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Werkzaamheden N280
Mijlpaal verbouwing N280: verdiepte weg open voor verkeer
Bomenkap langs N280 in Weert gaat definitief niet door
Zeven woningen tegen de vlakte voor verbreding N280
Procedure bezwaarmakers vertraagt aanpak N280
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen