Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen kermis voor Loempia Lei in Horst

Geplaatst opvrijdag 21 september 2018 - 20:31

Mensen uit Horst en omgeving moeten tijdens de najaarskermis die zaterdag van start gaat de bekende kraam van Loempia Lei missen.

De verkoper staat al meer dan twintig jaar op de zaterdagmarkt in Horst en is een bekend gezicht op de kermissen in het dorp.

Lei's loempia's eerst
Volgens de gemeente Horst aan de Maas hebben dit jaar twee loempiaverkopers een vergunning voor de kermis aangevraagd. Omdat de gemeente ook een nieuwkomer zijn kansen gunt, mocht Loempia Lei op de voorjaarskermis staan en is de najaarskermis het terrein voor de nieuwe kraam. Maar dat is tegen het zere been van veel Horstenaren.

Loempiamuur in de kroeg
Meer dan 700 mensen hebben een petitie getekend om Lei weer op de kermis terug te krijgen. Horeacagelegenheid De Lange heeft in de zaak de kraam van Loempia Lei nagebootst. Er hangt een levensgrote foto van de loempiawagen in de zaak geplakt met daarbij een snackmuur waar Loempia Lei zaterdagavond zijn eigen loempia's gaat verkopen.

Lei The Legend
Initiatiefnemer Sven van Berlo benadrukt dat de nieuwe loempiaverkoper op de najaarskermis ook een prima ondernemer is, maar Lei is nou eenmaal een cultheld in het dorp. "Iedereen kent hem, die moet je niet langs de kant zetten."

Volgend jaar beter
De bekende loempiaverkoper is dan ook zaterdag in de zaak van Van Berlo aanwezig om loempia's te bakken en een praatje te maken. Loempia Lei zelf begrijpt ook niet waarom hij het veld moet ruimen. Volgens hem zijn er meer collega's die concurenten op de markt hebben, maar die hoeven volgens hem nooit te wijken. Volgend jaar hoopt hij dan ook weer op beide kermissen in Horst te staan.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen