Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Geen kermis voor Loempia Lei in Horst

Geplaatst opvrijdag 21 september 2018 - 20:31

Mensen uit Horst en omgeving moeten tijdens de najaarskermis die zaterdag van start gaat de bekende kraam van Loempia Lei missen.

De verkoper staat al meer dan twintig jaar op de zaterdagmarkt in Horst en is een bekend gezicht op de kermissen in het dorp.

Lei's loempia's eerst
Volgens de gemeente Horst aan de Maas hebben dit jaar twee loempiaverkopers een vergunning voor de kermis aangevraagd. Omdat de gemeente ook een nieuwkomer zijn kansen gunt, mocht Loempia Lei op de voorjaarskermis staan en is de najaarskermis het terrein voor de nieuwe kraam. Maar dat is tegen het zere been van veel Horstenaren.

Loempiamuur in de kroeg
Meer dan 700 mensen hebben een petitie getekend om Lei weer op de kermis terug te krijgen. Horeacagelegenheid De Lange heeft in de zaak de kraam van Loempia Lei nagebootst. Er hangt een levensgrote foto van de loempiawagen in de zaak geplakt met daarbij een snackmuur waar Loempia Lei zaterdagavond zijn eigen loempia's gaat verkopen.

Lei The Legend
Initiatiefnemer Sven van Berlo benadrukt dat de nieuwe loempiaverkoper op de najaarskermis ook een prima ondernemer is, maar Lei is nou eenmaal een cultheld in het dorp. "Iedereen kent hem, die moet je niet langs de kant zetten."

Volgend jaar beter
De bekende loempiaverkoper is dan ook zaterdag in de zaak van Van Berlo aanwezig om loempia's te bakken en een praatje te maken. Loempia Lei zelf begrijpt ook niet waarom hij het veld moet ruimen. Volgens hem zijn er meer collega's die concurenten op de markt hebben, maar die hoeven volgens hem nooit te wijken. Volgend jaar hoopt hij dan ook weer op beide kermissen in Horst te staan.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen