Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Geen kermis voor Loempia Lei in Horst

Geplaatst opvrijdag 21 september 2018 - 20:31

Mensen uit Horst en omgeving moeten tijdens de najaarskermis die zaterdag van start gaat de bekende kraam van Loempia Lei missen.

De verkoper staat al meer dan twintig jaar op de zaterdagmarkt in Horst en is een bekend gezicht op de kermissen in het dorp.

Lei's loempia's eerst
Volgens de gemeente Horst aan de Maas hebben dit jaar twee loempiaverkopers een vergunning voor de kermis aangevraagd. Omdat de gemeente ook een nieuwkomer zijn kansen gunt, mocht Loempia Lei op de voorjaarskermis staan en is de najaarskermis het terrein voor de nieuwe kraam. Maar dat is tegen het zere been van veel Horstenaren.

Loempiamuur in de kroeg
Meer dan 700 mensen hebben een petitie getekend om Lei weer op de kermis terug te krijgen. Horeacagelegenheid De Lange heeft in de zaak de kraam van Loempia Lei nagebootst. Er hangt een levensgrote foto van de loempiawagen in de zaak geplakt met daarbij een snackmuur waar Loempia Lei zaterdagavond zijn eigen loempia's gaat verkopen.

Lei The Legend
Initiatiefnemer Sven van Berlo benadrukt dat de nieuwe loempiaverkoper op de najaarskermis ook een prima ondernemer is, maar Lei is nou eenmaal een cultheld in het dorp. "Iedereen kent hem, die moet je niet langs de kant zetten."

Volgend jaar beter
De bekende loempiaverkoper is dan ook zaterdag in de zaak van Van Berlo aanwezig om loempia's te bakken en een praatje te maken. Loempia Lei zelf begrijpt ook niet waarom hij het veld moet ruimen. Volgens hem zijn er meer collega's die concurenten op de markt hebben, maar die hoeven volgens hem nooit te wijken. Volgend jaar hoopt hij dan ook weer op beide kermissen in Horst te staan.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Ingrid is het Vastelaovesgezicht 2019!

Na een werkelijk zinderende finale hebben we een winnares! Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Ingrid Breugelmans uit Roermond!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Bekijk veel meer over het Vastelaovesgezicht
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen