Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Geen kermis voor Loempia Lei in Horst

Geplaatst opvrijdag 21 september 2018 - 20:31

Mensen uit Horst en omgeving moeten tijdens de najaarskermis die zaterdag van start gaat de bekende kraam van Loempia Lei missen.

De verkoper staat al meer dan twintig jaar op de zaterdagmarkt in Horst en is een bekend gezicht op de kermissen in het dorp.

Lei's loempia's eerst
Volgens de gemeente Horst aan de Maas hebben dit jaar twee loempiaverkopers een vergunning voor de kermis aangevraagd. Omdat de gemeente ook een nieuwkomer zijn kansen gunt, mocht Loempia Lei op de voorjaarskermis staan en is de najaarskermis het terrein voor de nieuwe kraam. Maar dat is tegen het zere been van veel Horstenaren.

Loempiamuur in de kroeg
Meer dan 700 mensen hebben een petitie getekend om Lei weer op de kermis terug te krijgen. Horeacagelegenheid De Lange heeft in de zaak de kraam van Loempia Lei nagebootst. Er hangt een levensgrote foto van de loempiawagen in de zaak geplakt met daarbij een snackmuur waar Loempia Lei zaterdagavond zijn eigen loempia's gaat verkopen.

Lei The Legend
Initiatiefnemer Sven van Berlo benadrukt dat de nieuwe loempiaverkoper op de najaarskermis ook een prima ondernemer is, maar Lei is nou eenmaal een cultheld in het dorp. "Iedereen kent hem, die moet je niet langs de kant zetten."

Volgend jaar beter
De bekende loempiaverkoper is dan ook zaterdag in de zaak van Van Berlo aanwezig om loempia's te bakken en een praatje te maken. Loempia Lei zelf begrijpt ook niet waarom hij het veld moet ruimen. Volgens hem zijn er meer collega's die concurenten op de markt hebben, maar die hoeven volgens hem nooit te wijken. Volgend jaar hoopt hij dan ook weer op beide kermissen in Horst te staan.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen