Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen katten voor zoon die dode moeder verborg in Oirsbeek

Geplaatst opvrijdag 29 januari 2016 - 6:51

Piet van der Molen, de man uit Oirsbeek die gedurende bijna tweeënhalf jaar de dood van zijn moeder verzweeg en haar lichaam verborg in een kist in huis, krijgt zijn katten niet terug.

Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM). De man zou de dieren niet goed hebben verzorgd.

Katten
Van der Molen probeerde twee weken geleden al tevergeefs om zijn zeven katten terug te krijgen. Hij ging toen vijftig minuten in 'hongerstaking' bij Dierencentrum in Born. De politie was snel ter plaats en wist de man tot bedaren te brengen. Hij stopte direct met zijn hongerstaking.

Lees ook: Man die dode moeder in kist bewaarde, wil katten terug

Foto: Ermindo Armino

Uitkeringsfraude
Verder heeft het OM laten weten dat het onderzoek van het NFI heeft uitgewezen dat het lichaam van de moeder echt in de kist zat. "We verdenken hem niet van een levensdelict", aldus de woordvoerder. "We onderzoeken verder wel de uitkeringsfraude en het verborgen houden van een lichaam."

De zaak kwam afgelopen december aan het licht toen buurtbewoners alarm sloegen, omdat ze de vrouw lang niet hadden gezien.

Lees ook: Man Oirsbeek bewaarde dode moeder bewust in kist

Foto: MGL/Roger Dohmen

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Man die dode moeder in kist bewaarde, wil katten terug
Piet zorgde voor dode moeder, maar verwaarloosde katten
Katten van zoon dode Oirsbeekse hebben al nieuwe baasjes
Piet moet uitkering dode moeder terugbetalen
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen