Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen Jumping Indoor Maastricht dit jaar

Geplaatst opvrijdag 21 augustus 2020 - 9:46

De organisatie van Jumping Indoor Maastricht zet vanwege de coronacrisis een streep door het paardensportevenement dit jaar. Het evenement zou plaatsvinden tussen 6 en 8 november in het MECC.

Hierdoor zal ook de kwalificatie voor de FEI Driving World Cup (Mennen) Maastricht een jaartje overslaan.

Covid-19
"Aan dit moeilijke besluit ligt de grote onzekerheid omtrent de ontwikkeling van het Covid-19 virus ten grondslag waardoor de gezondheids-, maatschappelijke- en financiële risico’s te groot zijn”, aldus Ward Vleugels, voorzitter van Stichting JIM.

Paarden bij Sinterklaas-intocht
De organisatie komt als alternatief met een virtueel toernooi voor paardensportfans, waarbij gestemd kan worden op alle 28 winnaars van de Grote Prijs, tegenwoordig bekend als de Longines Trophy. De organisatie is daarnaast van plan om in Noord-, Midden- en Zuid-Limburg bijeenkomsten te organiseren voor paardensportliefhebbers en sponsoren waarin de branche zal toelichten wat de effecten van corona op de sport zijn.

Ook aan de allerkleinsten wordt gedacht: tijdens de intocht van Sinterklaas in Maastricht dit jaar zullen verschillende pony's en paarden Sinterklaas en zijn pieten vergezellen.

Volgend jaar
De organisatie kijkt naar mogelijkheden om een evenement te organiseren in de eerste helft van 2021. Daarbij wordt onder meer gedacht aan bijvoorbeeld het Vrijthof in Maastricht.

De organisatie hoopt volgend jaar het evenement van 5 tot en met 7 november te houden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen