Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen inhaaltoetsen meer voor aantal VMBO-scholieren

Geplaatst opvrijdag 13 juli 2018 - 11:54

Een aantal leerlingen van VMBO Maastricht hoeft geen toetsen meer in te halen.

Donderdag kreeg iedereen uit de groep van 354 gedupeerde examenleerlingen te horen waar ze de komende zomer aan toe zijn.

Examencomissie
Een aantal leerlingen kreeg dus te horen dat zij in feite klaar zijn. Maar omdat het aan de examencommissie is om te bepalen of iemand geslaagd is of niet, krijgen zij net als alle andere leerlingen pas op 31 augustus te horen of ze hun diploma krijgen.

Tweede Kamer
Andere VMBO Maastricht-scholieren moeten de komende weken nog een of meer toetsen maken, voordat ze voldoende punten hebben verzameld om hun examen af te ronden. Vrijdagmiddag wordt de Tweede Kamer hiervan op de hoogte gesteld. Dan wordt ook duidelijk hoeveel leerlingen in feite al klaar zijn. Het examendebacle in Maastricht leidde ook in politiek Den Haag tot veel onbegrip.

Nieuw studiejaar
De leerlingen krijgen dus nà het begin van het komende studiejaar te horen of ze zijn geslaagd of niet. Verschillende vervolgopleidingen hebben eerder al laten weten dat de gedupeerde leerlingen toch alvast aan hun nieuwe opleiding kunnen beginnen, in afwachting van hun VMBO-diploma.

Lees hier eerdere berichten over het Maastrichtse eindexamenfiasco

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen