Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Geen inhaaltoetsen meer voor aantal VMBO-scholieren

Geplaatst opvrijdag 13 juli 2018 - 11:54

Een aantal leerlingen van VMBO Maastricht hoeft geen toetsen meer in te halen.

Donderdag kreeg iedereen uit de groep van 354 gedupeerde examenleerlingen te horen waar ze de komende zomer aan toe zijn.

Examencomissie
Een aantal leerlingen kreeg dus te horen dat zij in feite klaar zijn. Maar omdat het aan de examencommissie is om te bepalen of iemand geslaagd is of niet, krijgen zij net als alle andere leerlingen pas op 31 augustus te horen of ze hun diploma krijgen.

Tweede Kamer
Andere VMBO Maastricht-scholieren moeten de komende weken nog een of meer toetsen maken, voordat ze voldoende punten hebben verzameld om hun examen af te ronden. Vrijdagmiddag wordt de Tweede Kamer hiervan op de hoogte gesteld. Dan wordt ook duidelijk hoeveel leerlingen in feite al klaar zijn. Het examendebacle in Maastricht leidde ook in politiek Den Haag tot veel onbegrip.

Nieuw studiejaar
De leerlingen krijgen dus nà het begin van het komende studiejaar te horen of ze zijn geslaagd of niet. Verschillende vervolgopleidingen hebben eerder al laten weten dat de gedupeerde leerlingen toch alvast aan hun nieuwe opleiding kunnen beginnen, in afwachting van hun VMBO-diploma.

Lees hier eerdere berichten over het Maastrichtse eindexamenfiasco

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen