Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen incidenten bij heropening terrassen

Geplaatst opwoensdag 28 april 2021 - 20:06

De heropening van de terrassen nadat de horeca vanwege de coronacrisis maandenlang gesloten is gebleven, is woensdag rustig verlopen.

De politie spreekt woensdagavond van een dag 'zonder vermeldenswaardige incidenten.'

Keurig
Volgens Annemarie Penn, burgemeester van Maastricht en voorzitter van de veiligheidsregio Zuid-Limburg, hielden ondernemers en klanten zich keurig aan de afspraken.

Lees ook: 'Hier hebben we naar uitgekeken'

Parken rustig
Opvallend was dat de parken, die de afgelopen dagen vaak te vol waren, woensdag aanmerkelijk leger bleven. "Dat sterkt mij in mijn opvatting dat de horeca kan bijdragen aan het beheersbaar houden van de drukte. Als burgemeesters hebben we dat regelmatig benadrukt bij het kabinet, het is mooi om te zien dat het dan ook zo uitpakt", laat Penn weten.

Alert
De Maastrichtse burgermoeder roept wel op om alert te blijven: "We zitten nog altijd in een pandemie, en de cijfers zien er niet goed uit. Maar aan de andere kant snakte de stad ook naar enige versoepeling. Zaak is nu dat we de cijfers niet laten oplopen, want op een nieuwe lockdown zit echt niemand te wachten."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen