Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen ijshockeycompetitie dit seizoen voor Eaters Geleen

Geplaatst opmaandag 5 oktober 2020 - 12:45

Het bestuur van de Geleense ijshockeyclub Eaters Limburg heeft besloten om dit seizoen voorlopig niet deel te nemen aan een competitie.

Door de aangescherpte coronamaatregelen wordt er in het ijshockey geen Beneliga tussen Nederlandse en Belgische clubs gespeeld. De Geleense ploeg zal echter ook geen gebruik maken van de mogelijkheid om het team in te schrijven voor de Nederlandse competitie.

Niet netjes
Eaters-voorzitter Ron Lahay vindt het niet netjes ten opzichte van andere teams die normaal gesproken in de ere- en eerste divisie uitkomen. Door inschrijving van teams die niet in de Beneliga kunnen uitkomen, zouden spelers van teams die regulier in deze competities uitkomen, niet kunnen spelen.

Wel trainen, geen wedstrijden
Voorlopig betekent dit voor de Geleense ijshockeyers dat ze dit seizoen geen officiële wedstrijden spelen. De club probeert wel alle trainingen door te laten gaan, zodat de spelers aan hun vorm en conditie kunnen blijven werken

Bij versoepeling wedstrijden met publiek
Op het moment dat er een versoepeling van de maatregelen komt, wil de club bekijken of er toch nog wedstrijden met publiek gespeeld kunnen worden. Dat zouden dan eventueel wedstrijden kunnen zijn met tegenstanders uit België en Duitsland. Vooral de clubs in Duitsland kampen met dezelfde problematiek: alleen trainen en geen wedstrijden.

Alternatieve competitie
Eaters-speler Tom Marx hoopt dat de maatregelen binnenkort weer versoepelen: "Er kan nog veel gebeuren, desnoods spelen we veel oefenwedstrijden en hopen dat in januari of februari er nog een alternatieve competitie door de clubs opgezet kan worden. Het is op dit moment nog allemaal heel onduidelijk, maar het hoeft niet te betekenen dat er niets georganiseerd kan worden."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen