Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen huurverhoging voor huurders Woonwenz

Geplaatst opmaandag 25 april 2016 - 6:20

De grootste woningcorporatie van de regio Venlo, Woonwenz, zadelt 94 procent van haar huurders in 2016-2017 niet op met een huurverhoging.

Uitzondering vormen de huurders met een inkomen boven de 44.000 euro. Hun huurprijs wordt met 4,6 procent verhoogd.

Lage woonlasten
Woonwenz wil de woonlasten voor haar huurders zo laag mogelijk houden en heeft daarom besloten om voorstellen van het kabinet voor huurverhogingen niet door te voeren. De extra huurverhogingen zijn een gedeeltelijke compensatie voor de forse heffingen die de corporaties jaarlijks aan het Rijk moeten betalen. Woonwenz mist door het besluit de huren niet te verhogen jaarlijks zo'n 600.000 euro aan huurinkomsten.

Onderhoud
De corporatie is er de afgelopen jaren in geslaagd de eigen bedrijfskosten met tien procent te verlagen. Mede daardoor kan afgezien worden van huurverhoging voor het gros van de huurders. Ook op onderhoud en nieuwbouw wordt niet bespaard, meldt Woonwenz. Tot en met 2021 worden ook nog de nodige miljoenen geïnvesteerd in het energiezuiniger maken van de huurhuizen.

Inflatiecorrectie
De meeste huurders krijgen te maken met een inflatiecorrectie van 0,6 procent. Woonwenz volgt wel het kabinetsvoorstel om bewoners van sociale huurwoningen met een jaarinkomen boven de 44.000 euro een maximale huurverhoging te vragen van 4,6 procent.

Woonwenz bezit sinds de recente fusie met Woonservice Urbanus Belfeld ruim 8500 woningen in vooral de gemeente Venlo.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Corporatie past zorgcomplexen aan na overvallen Belfeld
'Antares moet zich laten adviseren over huurverhoging'
Venlo hielp VVD-raadslid bij vastgoeddeal
Bestormers Woonwenz moeten brommen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen