Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen huurverhoging deel huurders Woonpunt

Geplaatst opdonderdag 16 april 2015 - 15:15

Zo'n 2450 huurders van een woning bij corporatie Woonpunt worden dit jaar niet geconfronteerd met een huurverhoging.

De huurders van Woonpunt met een sociale huurwoning worden wél geconfronteerd met een huurverhoging. Zij kunnen verhoging van gemiddeld 1,81 procent tegemoet zien. Dat is lager dan de landelijke huurverhoging die is opgelegd door het kabinet.

Huren verhogen
Woningbouwcorporaties mogen de huren per 1 juli met 2,5, 3 of 5 procent verhogen. Het gaat daarbij respectievelijk om huishoudens met een inkomen tot 34.229 euro, tussen 34.229 en 43.786 euro en boven dat laatste bedrag.

Sociale huurwoning
Alleen mensen waarbij het verschil tussen het inkomen en de huurprijs te groot dreigt te worden, krijgen geen huurverhoging. Huurders die meer verdienen dan modaal en die in een sociale huurwoning wonen, mogen van de minister een extra huurverhoging krijgen. Bij Woonpunt krijgt 15% van de huurders zo’n inkomensafhankelijke huurverhoging.

Woonpunt is niet de eerste Limburgse corporatie die niet de maximale huurverhoging doorvoert. Eerder besloten ook al Woonwenz, ZOwonen en Wonen Limburg hiervan af te zien.

Lees ook: Geen maximale huurverhoging Woonwenz en Wonen Limburg

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Woningbouw Wijk Huis
Woningcorporatie Woonpunt doet minder huisuitzettingen
Maastricht zet de rem op nieuwbouw
PvdA: mes in topsalarissen Maastrichtse corporaties
Woonpunt verkeert in zwaar weer
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen