Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen hulp in derde wereld, maar in Heerlen

Geplaatst opdonderdag 12 augustus 2021 - 22:02

Vrijwilligers van de christelijke hulporganisatie World Servants zouden eigenlijk zijn afgereisd naar een ontwikkelingsland, maar vanwege corona is het Heerlen geworden.

De groep is neergestreken in de Heerlense wijk Vrieheide om daar te helpen met het aanleggen van verschillende bouwwerken in De Buurttuin. Het voormalige volkstuincomplex wordt door enkele mensen in de buurt omgetoverd in een ontmoetingsplek voor de buurt. Behalve tuinieren willen de initiatiefnemers allerlei activiteiten organiseren. Maar daarvoor heb je wel enkele basisvoorzieningen nodig.

Video: L1

Diep onder de indruk
Kim Hooiveld en Domi Hendriks zijn de drijvende krachten achter De Buurttuin. "We zijn al een tijdje bezig met het bouwen, maar alleen met ons twee hadden we nooit de streefdatum gehaald van de officiële ingebruikname. Het is fantastisch dat we nu hulp krijgen", zegt Kim, die diep onder de indruk is van de inzet van de vrijwilligers.

Eye-opener
Voor World Servants zou de inzet in Heerlen weleens het begin van een nieuwe aanpak kunnen zijn. Voor hoofdleider Erika Klooster is het in ieder geval een eye-opener. "Je ziet dat we hier met hetzelfde doel aan het werk zijn, daarin verschilt het niet zoveel van het werk in een ver land. En daar komt bij dat de vrijwilligers allemaal een flinke som geld op tafel moeten leggen als ze naar het buitenland gaan. Voor hetzelfde soort werk in Nederland kan het budget veel lager zijn, maar hebben ze ook een goede ervaring."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen