Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen hoofdrol voor Stultiens en Rooijakkers in Giro Rosa

Geplaatst opzondag 8 juli 2018 - 19:58

Sabrina Stultiens en Paulina Rooijakkers hebben in de derde etappe van de Giro d'Italia Internazionale Femminile, bekend als Giro Rosa, geen rol van betekenis gespeeld.

Stultiens kwam na 132 kilometer koers in Corbetta als 69e over de finish. Zij verloor 58 seconden op etappewinnares Jolien D’hoore. Paulina Rooijakkers uit Venray, ploeggenote van Stultiens, verloor bijna twee minuten en kwam als 131e binnen.

Vroege ontsnapping
De deelnemers aan de Giro Rosa moesten acht ronden van 16,5 km afleggen in en om Corbetta. Een drietal ging er al vroeg vandoor, maar werd vier kilometer voor de streep ingelopen.

Valpartij
Door een valpartij brak het peloton in tweeën en mocht een groep van een veertigtal rensters in Corbetta sprinten om de overwinning. De Belgische sprintster was de rapste.

In het algemeen klassement heeft Leah Kirchmann de leiding overgenomen van ploeggenote Lucinda Brand. Sabrina Stultiens uit Sittard staat 35e en Paulina Rooijakkers is 118e.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen