Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen hoofdrol voor Stultiens en Rooijakkers in Giro Rosa

Geplaatst opzondag 8 juli 2018 - 19:58

Sabrina Stultiens en Paulina Rooijakkers hebben in de derde etappe van de Giro d'Italia Internazionale Femminile, bekend als Giro Rosa, geen rol van betekenis gespeeld.

Stultiens kwam na 132 kilometer koers in Corbetta als 69e over de finish. Zij verloor 58 seconden op etappewinnares Jolien D’hoore. Paulina Rooijakkers uit Venray, ploeggenote van Stultiens, verloor bijna twee minuten en kwam als 131e binnen.

Vroege ontsnapping
De deelnemers aan de Giro Rosa moesten acht ronden van 16,5 km afleggen in en om Corbetta. Een drietal ging er al vroeg vandoor, maar werd vier kilometer voor de streep ingelopen.

Valpartij
Door een valpartij brak het peloton in tweeën en mocht een groep van een veertigtal rensters in Corbetta sprinten om de overwinning. De Belgische sprintster was de rapste.

In het algemeen klassement heeft Leah Kirchmann de leiding overgenomen van ploeggenote Lucinda Brand. Sabrina Stultiens uit Sittard staat 35e en Paulina Rooijakkers is 118e.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen