Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen hogere subsidie voor The Passion

Geplaatst opvrijdag 8 november 2019 - 16:49

Het provinciebestuur voelt er niks voor om de subsidie voor de organisatie van The Passion in Roermond te verhogen.

Eerder werd bekend dat de provincie 250.000 euro bijdraagt.

Meer subsidie gevraagd
Een zeer ruime meerderheid van de gemeenteraad van Roermond stuurde donderdagavond een brief naar het provinciebestuur met de vraag om minimaal nog eens 100.000 euro subsidie te geven.

Lees ook: Provincie geeft kwart miljoen aan kruisigingsspektakel

Geen gehoor
CDA-gedeputeerde Ger Koopmans gaf geen gehoor aan de oproep. "Ik zie niet zoveel redenen om een ander bedrag te gaan geven. Daarom willen wij het bij de huidige subsidie laten. Er zijn nog veel andere partijen die kunnen meebetalen", aldus Koopmans tijdens de begrotingsbehandeling in het Limburgs Parlement.

Begroting
Eenmansfracties DENK en SP ondertekenden de brief van de Roermondse gemeenteraad niet. In het document wordt erop gewezen dat de gemeente Roermond maximaal 437.000 euro op tafel wil leggen voor The Passion. De totale begroting bedraagt een kleine 900.000 euro.

Het resterende deel moet worden bijgelegd door derden, zoals de provincie en het bedrijfsleven.

Hetzelfde bedrag
Volgens de raad is het gebruikelijk dat gemeenten en de provincie bij dit soort evenementen ieder eenzelfde bedrag op tafel leggen. Vandaar de vraag om de provinciale subsidie te verhogen, maar die wordt dus niet gehonoreerd.

De tiende editie van The Passion vindt op donderdag 9 april plaats op het Munsterplein in Roermond. Dan wordt op muzikale wijze het lijdensverhaal van Jezus Christus verteld. Dit wordt live op televisie uitgezonden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen