Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen hogere subsidie voor The Passion

Geplaatst opvrijdag 8 november 2019 - 16:49

Het provinciebestuur voelt er niks voor om de subsidie voor de organisatie van The Passion in Roermond te verhogen.

Eerder werd bekend dat de provincie 250.000 euro bijdraagt.

Meer subsidie gevraagd
Een zeer ruime meerderheid van de gemeenteraad van Roermond stuurde donderdagavond een brief naar het provinciebestuur met de vraag om minimaal nog eens 100.000 euro subsidie te geven.

Lees ook: Provincie geeft kwart miljoen aan kruisigingsspektakel

Geen gehoor
CDA-gedeputeerde Ger Koopmans gaf geen gehoor aan de oproep. "Ik zie niet zoveel redenen om een ander bedrag te gaan geven. Daarom willen wij het bij de huidige subsidie laten. Er zijn nog veel andere partijen die kunnen meebetalen", aldus Koopmans tijdens de begrotingsbehandeling in het Limburgs Parlement.

Begroting
Eenmansfracties DENK en SP ondertekenden de brief van de Roermondse gemeenteraad niet. In het document wordt erop gewezen dat de gemeente Roermond maximaal 437.000 euro op tafel wil leggen voor The Passion. De totale begroting bedraagt een kleine 900.000 euro.

Het resterende deel moet worden bijgelegd door derden, zoals de provincie en het bedrijfsleven.

Hetzelfde bedrag
Volgens de raad is het gebruikelijk dat gemeenten en de provincie bij dit soort evenementen ieder eenzelfde bedrag op tafel leggen. Vandaar de vraag om de provinciale subsidie te verhogen, maar die wordt dus niet gehonoreerd.

De tiende editie van The Passion vindt op donderdag 9 april plaats op het Munsterplein in Roermond. Dan wordt op muzikale wijze het lijdensverhaal van Jezus Christus verteld. Dit wordt live op televisie uitgezonden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen