Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen hogere subsidie voor The Passion

Geplaatst opvrijdag 8 november 2019 - 16:49

Het provinciebestuur voelt er niks voor om de subsidie voor de organisatie van The Passion in Roermond te verhogen.

Eerder werd bekend dat de provincie 250.000 euro bijdraagt.

Meer subsidie gevraagd
Een zeer ruime meerderheid van de gemeenteraad van Roermond stuurde donderdagavond een brief naar het provinciebestuur met de vraag om minimaal nog eens 100.000 euro subsidie te geven.

Lees ook: Provincie geeft kwart miljoen aan kruisigingsspektakel

Geen gehoor
CDA-gedeputeerde Ger Koopmans gaf geen gehoor aan de oproep. "Ik zie niet zoveel redenen om een ander bedrag te gaan geven. Daarom willen wij het bij de huidige subsidie laten. Er zijn nog veel andere partijen die kunnen meebetalen", aldus Koopmans tijdens de begrotingsbehandeling in het Limburgs Parlement.

Begroting
Eenmansfracties DENK en SP ondertekenden de brief van de Roermondse gemeenteraad niet. In het document wordt erop gewezen dat de gemeente Roermond maximaal 437.000 euro op tafel wil leggen voor The Passion. De totale begroting bedraagt een kleine 900.000 euro.

Het resterende deel moet worden bijgelegd door derden, zoals de provincie en het bedrijfsleven.

Hetzelfde bedrag
Volgens de raad is het gebruikelijk dat gemeenten en de provincie bij dit soort evenementen ieder eenzelfde bedrag op tafel leggen. Vandaar de vraag om de provinciale subsidie te verhogen, maar die wordt dus niet gehonoreerd.

De tiende editie van The Passion vindt op donderdag 9 april plaats op het Munsterplein in Roermond. Dan wordt op muzikale wijze het lijdensverhaal van Jezus Christus verteld. Dit wordt live op televisie uitgezonden.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen