Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen herdenkingsvlucht Lancaster op Dodenherdenking

Geplaatst opdinsdag 30 april 2019 - 7:41

De herdenkingsvlucht van een antieke Lancaster-bommenwerper boven Limburg op Dodenherdenking gaat dit jaar niet door.

Het in 1945 gebouwde viermotorige vliegtuig staat aan de grond vanwege een uitgelopen onderhoudsbeurt.

Flypast
Dat heeft de Britse luchtmacht laten weten aan Ria Schmieder uit Heythuysen, een van de initiatiefnemers voor de flypast. De Lancaster zou op 4 mei een rondvlucht boven Nederland maken. De route zou het vliegtuig over oorlogsmonumenten in Beek, Brunssum, Sittard, Herkenbosch, Hunsel en Kessel brengen.

Vliegend museum
De bommenwerper is onderdeel van de Battle of Britain Memorial Flight, een vliegend museum van de Royal Air Force. De Lancaster was de afgelopen jaren ook al enkele keren op of rond Bevrijdingsdag boven Limburg te zien.

Teleurstelling
Voor Ria Schmieder is het afblazen van de vlucht een forse teleurstelling. "Er komen gasten uit bijvoorbeeld Tsjechië en Groot Brittannië naar Limburg voor de flypast, voor hen is het natuurlijk een bittere pil dat de flypast niet doorgaat."

Andere herdenkingsactiviteiten gaan wel door.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen