Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen heldenonthaal voor dj's Glazen Huis in Heerlen

Geplaatst opwoensdag 21 oktober 2015 - 10:13

Geen heldenverering meer van dj's die het Glazen Huis verlaten en meer bewustzijn creëren over de wereld. Serious Request - dit jaar in Heerlen - wordt anders volgens de zenderbaas van 3FM.

"Over de opbrengst van rond de twaalf miljoen euro de afgelopen drie jaar hebben we geen klagen, maar er zitten wel wat elementen in die anders kunnen", zegt Wilbert Mutsaers tegen weekblad Nieuwe Revu.

Bijzonder
"Het platen aanvragen blijft bestaan, maar we hebben samen met dj's wat veranderingen bedacht waardoor het bijzonder gaat worden in Heerlen." Volgens Mutsaers is de focus de laatste jaren al meer naar de inhoud verlegd. "Daarom maken we ook met het Rode Kruis twee reizen naar de probleemgebieden dit jaar. We willen de luisteraar wat meegeven over de wereld, maar het moet niet te hoogdravend worden zodat je te veel mensen verliest."

Jongeren
Tijdens de jaarlijkse 3FM-actie Serious Request worden drie deejays van 18 tot en met 24 december opgesloten in het Glazen Huis op het Heerlense Pancratiusplein. Met als doel geld inzamelen voor jongeren die moeten overleven onder de meest extreme omstandigheden in Syrië, Zuid-Soedan, Jemen en de Centraal Afrikaanse Republiek.

Heldenverering
Traditioneel worden de dj's toegejuicht als ze aan het einde van het evenement van het Glazen Huis naar het hoofdpodium lopen. Zo niet dit jaar. "Ongewild is dat uitgelopen op een soort heldenverering en dat willen we niet uitstralen."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Paul Rabbering oefent vast voor Glazen Huis met vies sapje
ANP
Luistercijfers 3FM tijdens Serious Request vallen tegen
Heerlense ambtenaren alvast naar Serious Request
Breda volgt Heerlen op als gaststad Glazen Huis
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen