Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen heldenonthaal voor dj's Glazen Huis in Heerlen

Geplaatst opwoensdag 21 oktober 2015 - 10:13

Geen heldenverering meer van dj's die het Glazen Huis verlaten en meer bewustzijn creëren over de wereld. Serious Request - dit jaar in Heerlen - wordt anders volgens de zenderbaas van 3FM.

"Over de opbrengst van rond de twaalf miljoen euro de afgelopen drie jaar hebben we geen klagen, maar er zitten wel wat elementen in die anders kunnen", zegt Wilbert Mutsaers tegen weekblad Nieuwe Revu.

Bijzonder
"Het platen aanvragen blijft bestaan, maar we hebben samen met dj's wat veranderingen bedacht waardoor het bijzonder gaat worden in Heerlen." Volgens Mutsaers is de focus de laatste jaren al meer naar de inhoud verlegd. "Daarom maken we ook met het Rode Kruis twee reizen naar de probleemgebieden dit jaar. We willen de luisteraar wat meegeven over de wereld, maar het moet niet te hoogdravend worden zodat je te veel mensen verliest."

Jongeren
Tijdens de jaarlijkse 3FM-actie Serious Request worden drie deejays van 18 tot en met 24 december opgesloten in het Glazen Huis op het Heerlense Pancratiusplein. Met als doel geld inzamelen voor jongeren die moeten overleven onder de meest extreme omstandigheden in Syrië, Zuid-Soedan, Jemen en de Centraal Afrikaanse Republiek.

Heldenverering
Traditioneel worden de dj's toegejuicht als ze aan het einde van het evenement van het Glazen Huis naar het hoofdpodium lopen. Zo niet dit jaar. "Ongewild is dat uitgelopen op een soort heldenverering en dat willen we niet uitstralen."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Paul Rabbering oefent vast voor Glazen Huis met vies sapje
ANP
Luistercijfers 3FM tijdens Serious Request vallen tegen
Heerlense ambtenaren alvast naar Serious Request
Breda volgt Heerlen op als gaststad Glazen Huis
Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen