Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen heldenonthaal voor dj's Glazen Huis in Heerlen

Geplaatst opwoensdag 21 oktober 2015 - 10:13

Geen heldenverering meer van dj's die het Glazen Huis verlaten en meer bewustzijn creëren over de wereld. Serious Request - dit jaar in Heerlen - wordt anders volgens de zenderbaas van 3FM.

"Over de opbrengst van rond de twaalf miljoen euro de afgelopen drie jaar hebben we geen klagen, maar er zitten wel wat elementen in die anders kunnen", zegt Wilbert Mutsaers tegen weekblad Nieuwe Revu.

Bijzonder
"Het platen aanvragen blijft bestaan, maar we hebben samen met dj's wat veranderingen bedacht waardoor het bijzonder gaat worden in Heerlen." Volgens Mutsaers is de focus de laatste jaren al meer naar de inhoud verlegd. "Daarom maken we ook met het Rode Kruis twee reizen naar de probleemgebieden dit jaar. We willen de luisteraar wat meegeven over de wereld, maar het moet niet te hoogdravend worden zodat je te veel mensen verliest."

Jongeren
Tijdens de jaarlijkse 3FM-actie Serious Request worden drie deejays van 18 tot en met 24 december opgesloten in het Glazen Huis op het Heerlense Pancratiusplein. Met als doel geld inzamelen voor jongeren die moeten overleven onder de meest extreme omstandigheden in Syrië, Zuid-Soedan, Jemen en de Centraal Afrikaanse Republiek.

Heldenverering
Traditioneel worden de dj's toegejuicht als ze aan het einde van het evenement van het Glazen Huis naar het hoofdpodium lopen. Zo niet dit jaar. "Ongewild is dat uitgelopen op een soort heldenverering en dat willen we niet uitstralen."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Paul Rabbering oefent vast voor Glazen Huis met vies sapje
ANP
Luistercijfers 3FM tijdens Serious Request vallen tegen
Heerlense ambtenaren alvast naar Serious Request
Breda volgt Heerlen op als gaststad Glazen Huis
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen