Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Geen grootschalige reconstructie N271 Gennep

Geplaatst opwoensdag 21 november 2018 - 14:34

Tussen Heijen en Gennep komt geen grootschalige reconstructie van de N271. Wel blijft de weg 2x2-baans en komen er een reeks andere aanpassingen.

Dat heeft het provinciebestuur besloten.

Asfalt
Zo komt er nieuw geluidswerend asfalt om de overlast voor de omgeving te beperken. Daarnaast komen er nieuwe schermen langs de weg. Verder komt er geen aparte strook voor het landbouwverkeer. In plaats daarvan gaat de provincie bekijken of er signaleringsborden kunnen worden geplaatst. Deze moeten weggebruikers waarschuwen dat er een landbouwvoertuig op de rechterrijbaan rijdt. In het verleden gebeurden er meerdere ongelukken met langzaam rijdende landbouwvoertuigen op de N271.

Snelheid
Over de hele lengte van de weg gaat de snelheid terug naar 80 kilometer.
VVD-wethouder Jeanine van Hulsteijn van Gennep is tevreden met het besluit van het provinciebestuur. "De provincie is in overleg met de vele betrokken partijen tot een goede oplossing gekomen, die recht doet aan een goede en veilige doorstroom van het verkeer", zegt Van Hulsteijn.

Tien jaar
Over de aanpak van de
N271 wordt al een kleine tien jaar gesproken. De discussie laaide onlangs weer op omdat de gemeente Gennep bleef vasthouden aan een complete herinrichting waarbij de weg 2x2-baans moest blijven. De provincie vond gedeeltelijk 2x2-baans en deels 2x1-baans voldoende gezien het aantal voertuigen dat dagelijks over de weg reed. Dat zijn er namelijk zo’n 15.000 per dag. Ook vond de provincie de wens van Gennep veel te duur omdat die 30 miljoen euro zou kosten.

Score
In een recente analyse door de provincie van alle projecten die nog op de planning staan, scoorde een grote reconstructie van de
N271 ook laag. Daarbij is gekeken naar leefbaarheid, doorstroming, duurzaamheid en veiligheid. Vandaar dat nu voor een andere variant is gekozen. Waar dus ook de gemeente Gennep mee kan leven.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen