Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Geen grootschalige reconstructie N271 Gennep

Geplaatst opwoensdag 21 november 2018 - 14:34

Tussen Heijen en Gennep komt geen grootschalige reconstructie van de N271. Wel blijft de weg 2x2-baans en komen er een reeks andere aanpassingen.

Dat heeft het provinciebestuur besloten.

Asfalt
Zo komt er nieuw geluidswerend asfalt om de overlast voor de omgeving te beperken. Daarnaast komen er nieuwe schermen langs de weg. Verder komt er geen aparte strook voor het landbouwverkeer. In plaats daarvan gaat de provincie bekijken of er signaleringsborden kunnen worden geplaatst. Deze moeten weggebruikers waarschuwen dat er een landbouwvoertuig op de rechterrijbaan rijdt. In het verleden gebeurden er meerdere ongelukken met langzaam rijdende landbouwvoertuigen op de N271.

Snelheid
Over de hele lengte van de weg gaat de snelheid terug naar 80 kilometer.
VVD-wethouder Jeanine van Hulsteijn van Gennep is tevreden met het besluit van het provinciebestuur. "De provincie is in overleg met de vele betrokken partijen tot een goede oplossing gekomen, die recht doet aan een goede en veilige doorstroom van het verkeer", zegt Van Hulsteijn.

Tien jaar
Over de aanpak van de
N271 wordt al een kleine tien jaar gesproken. De discussie laaide onlangs weer op omdat de gemeente Gennep bleef vasthouden aan een complete herinrichting waarbij de weg 2x2-baans moest blijven. De provincie vond gedeeltelijk 2x2-baans en deels 2x1-baans voldoende gezien het aantal voertuigen dat dagelijks over de weg reed. Dat zijn er namelijk zo’n 15.000 per dag. Ook vond de provincie de wens van Gennep veel te duur omdat die 30 miljoen euro zou kosten.

Score
In een recente analyse door de provincie van alle projecten die nog op de planning staan, scoorde een grote reconstructie van de
N271 ook laag. Daarbij is gekeken naar leefbaarheid, doorstroming, duurzaamheid en veiligheid. Vandaar dat nu voor een andere variant is gekozen. Waar dus ook de gemeente Gennep mee kan leven.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen