Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen grootschalige bomenkap in Schinveldse bossen

Geplaatst opmaandag 20 februari 2017 - 15:59

Het op grote schaal kappen van bomen in de Schinveldse bossen is niet aan de orde.

Dat zegt wethouder Rens Evers tegen L1.

Onderhoud
Defensie wil onderhoud plegen in het bos vlakbij de NAVO-basis in Geilenkirchen. Daarbij worden enkele hoge bomen gekapt, maar er gaat zeker geen bos tegen de vlakte. Bovendien staat volgens Evers het onderhoud los van de Awacs-discussie.

"De gemeente heeft zelf aan Defensie gevraagd om een aantal maatregelen in het bos te nemen", zegt de wethouder.

Protestactie
Actievoerders en buurtbewoners vrezen dat Defensie wel opnieuw bomen wil kappen, zoals in 2005 toen zes hectare bos tegen de vlakte ging. Om nu opnieuw 'de wacht te houden' heeft een actievoerder van Groenfront een boomhut gebouwd.

Geen vergunning
Defensie wil dat hij de hut weghaalt omdat er geen vergunning voor is. Daarom is er een ultimatum gesteld dat dinsdag om 12:00 uur afloopt. De gemeente verwacht niet dat de actievoerder met geweld uit het bos wordt gehaald.

Lees ook: Ultimatum GroenFront gaat laatste dag in

"Defensie doet tegenwoordig alles in goed overleg met de gemeente, dus de gebeurtenissen van 2005 zullen zich zeker niet herhalen. Dat heeft Defensie ook beloofd", zegt Evers.

Broedseizoen
Of er überhaupt op korte termijn iets gebeurt in het bos, is maar de vraag. Op 15 maart begint het broedseizoen en dan mag er sowieso niet meer worden gekapt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ultimatum GroenFront verlopen: boomhut nog niet weg
Ultimatum GroenFront gaat laatste dag in
Groenfront wil politici laten logeren in Schinveldse bossen
Defensie plaatst vleermuiskasten in gekapt bos Schinveld
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen