Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Geen grootschalige bomenkap in Schinveldse bossen

Geplaatst opmaandag 20 februari 2017 - 15:59

Het op grote schaal kappen van bomen in de Schinveldse bossen is niet aan de orde.

Dat zegt wethouder Rens Evers tegen L1.

Onderhoud
Defensie wil onderhoud plegen in het bos vlakbij de NAVO-basis in Geilenkirchen. Daarbij worden enkele hoge bomen gekapt, maar er gaat zeker geen bos tegen de vlakte. Bovendien staat volgens Evers het onderhoud los van de Awacs-discussie.

"De gemeente heeft zelf aan Defensie gevraagd om een aantal maatregelen in het bos te nemen", zegt de wethouder.

Protestactie
Actievoerders en buurtbewoners vrezen dat Defensie wel opnieuw bomen wil kappen, zoals in 2005 toen zes hectare bos tegen de vlakte ging. Om nu opnieuw 'de wacht te houden' heeft een actievoerder van Groenfront een boomhut gebouwd.

Geen vergunning
Defensie wil dat hij de hut weghaalt omdat er geen vergunning voor is. Daarom is er een ultimatum gesteld dat dinsdag om 12:00 uur afloopt. De gemeente verwacht niet dat de actievoerder met geweld uit het bos wordt gehaald.

Lees ook: Ultimatum GroenFront gaat laatste dag in

"Defensie doet tegenwoordig alles in goed overleg met de gemeente, dus de gebeurtenissen van 2005 zullen zich zeker niet herhalen. Dat heeft Defensie ook beloofd", zegt Evers.

Broedseizoen
Of er überhaupt op korte termijn iets gebeurt in het bos, is maar de vraag. Op 15 maart begint het broedseizoen en dan mag er sowieso niet meer worden gekapt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Ultimatum GroenFront verlopen: boomhut nog niet weg
Ultimatum GroenFront gaat laatste dag in
Groenfront wil politici laten logeren in Schinveldse bossen
Defensie plaatst vleermuiskasten in gekapt bos Schinveld
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen