Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen gezamenlijke academie Roda en Fortuna volgend seizoen

Geplaatst opvrijdag 22 april 2016 - 6:17

Het plan voor een gezamenlijke jeugdacademie van Roda JC en Fortuna Sittard is voorlopig van de baan.

De Kerkraadse eredivisionist houdt komend seizoen de eigen opleiding in stand en gaat geen alliantie aan met Fortuna. Een forse streep door de rekening van voetbalbond KNVB, die al jaren hamert op één sterke jeugdafdeling in het zuiden. Meerdere pogingen in het verleden ketsten af.

Topacademie
Roda
en Fortuna werkten maandenlang achter de schermen aan een plan om met gezamenlijke jeugdteams (in de categorieën boven twaalf jaar) aan de competitie deel te nemen. De talenten zouden worden ondergebracht in een speciale topacademie, die formeel losgekoppeld is van de clubs.

Basis
De
sportzone in Sittard werd als de meest geschikte basis beschouwd. Maar na de winterstop kwam het plan steeds meer op losse schroeven te staan. Roda zocht naar andere scenario’s, terwijl Fortuna in zwaar weer terecht kwam. Beide clubs gaan nu op eigen kracht met hun academie verder.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Fortuna huurt Roda-speler Jens van Son
Roda begint thuis tegen Heracles, VVV treft Cambuur
Roda wil weer jeugdopleiding met MVV, Fortuna en VVV
'Provincie Limburg laat voetbalclubs bungelen'
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten