Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Geen gevolgen gedeputeerde Ruers na uitspraken windmolens

Geplaatst opdinsdag 21 augustus 2018 - 17:05

Het provinciebestuur heeft geen consequenties verbonden aan de uitspraken van SP-gedeputeerde Bob Ruers over het omstreden plan voor een windmolenpark in Venlo.

Ruers blijft bij het dossier betrokken ondanks dat hij op een bijeenkomst voor omwonenden afgelopen zaterdag zei tegen het plan voor de negen windmolens te zijn. Volgens hem en de SP-fractie zou er geen draagvlak voor zijn.

Verdedigen
Tegelijk stelde Ruers als gedeputeerde het plan wel te zullen verdedigen, omdat dat nu eenmaal zo besloten is door het provinciebestuur. Afgesproken is wel dat D66-gedeputeerde Hans Teunissen als eerst verantwoordelijke voortaan als enige het woord voert over de kwestie.

Lees ook: Gedeputeerde: 'Geen windmolens zonder draagvlak'

Discussie
Er is al enige tijd discussie over de komst van negen windturbines in Venlo. De molens moeten een hoogte van tenminste 210 meter worden. En niet iedereen is daar een voorstander van. Zo voerden onder andere inwoners de afgelopen maanden actie om vier van de negen windturbines af te schaffen. Ze vrezen voor gezondheidsklachten van ultrasoon geluid en overlast.

Unaniem
Volgens Teunissen is het van groot belang dat het provinciebestuur dinsdag unaniem heeft ingestemd met het uitgewerkte plan van de windmolens. Inclusief de twee SP-gedeputeerden, onder wie Bob Ruers. "Uiteraard zijn de uitspraken van Ruers besproken, maar het is niet aan de orde geweest om hem van het dossier te halen", aldus Teunissen.

Lees ook: Venlose raad stemt tegen windmolens

Debat
Volgende week vrijdag komt het voorstel aan de orde in een commissievergadering van het Limburgs Parlement. "We zullen zien hoe het debat gaat. Maar ik ben vol vertrouwen dat een meerderheid ons steunt, omdat we alleen zo aan de afspraken met het Rijk over windenergie in Limburg kunnen voldoen", aldus Teunissen.

Steun
Het nieuwe gemeentebestuur van Venlo heeft overigens geen zienswijze ingediend bij de provincie over het windmolenpark. Teunissen interpreteert dat als steun voor het plan. Hij spreekt van bestuurlijk draagvlak.

De oude gemeenteraad van Venlo haalde vlak voor de verkiezingen nog een streep door het plan. Daarop besloot het provinciebestuur om zelf de procedure te starten voor de realisatie ervan.

Eind september neemt het Limburgs Parlement een definitief besluit.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen