Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Geen gevolgen gedeputeerde Ruers na uitspraken windmolens

Geplaatst opdinsdag 21 augustus 2018 - 17:05

Het provinciebestuur heeft geen consequenties verbonden aan de uitspraken van SP-gedeputeerde Bob Ruers over het omstreden plan voor een windmolenpark in Venlo.

Ruers blijft bij het dossier betrokken ondanks dat hij op een bijeenkomst voor omwonenden afgelopen zaterdag zei tegen het plan voor de negen windmolens te zijn. Volgens hem en de SP-fractie zou er geen draagvlak voor zijn.

Verdedigen
Tegelijk stelde Ruers als gedeputeerde het plan wel te zullen verdedigen, omdat dat nu eenmaal zo besloten is door het provinciebestuur. Afgesproken is wel dat D66-gedeputeerde Hans Teunissen als eerst verantwoordelijke voortaan als enige het woord voert over de kwestie.

Lees ook: Gedeputeerde: 'Geen windmolens zonder draagvlak'

Discussie
Er is al enige tijd discussie over de komst van negen windturbines in Venlo. De molens moeten een hoogte van tenminste 210 meter worden. En niet iedereen is daar een voorstander van. Zo voerden onder andere inwoners de afgelopen maanden actie om vier van de negen windturbines af te schaffen. Ze vrezen voor gezondheidsklachten van ultrasoon geluid en overlast.

Unaniem
Volgens Teunissen is het van groot belang dat het provinciebestuur dinsdag unaniem heeft ingestemd met het uitgewerkte plan van de windmolens. Inclusief de twee SP-gedeputeerden, onder wie Bob Ruers. "Uiteraard zijn de uitspraken van Ruers besproken, maar het is niet aan de orde geweest om hem van het dossier te halen", aldus Teunissen.

Lees ook: Venlose raad stemt tegen windmolens

Debat
Volgende week vrijdag komt het voorstel aan de orde in een commissievergadering van het Limburgs Parlement. "We zullen zien hoe het debat gaat. Maar ik ben vol vertrouwen dat een meerderheid ons steunt, omdat we alleen zo aan de afspraken met het Rijk over windenergie in Limburg kunnen voldoen", aldus Teunissen.

Steun
Het nieuwe gemeentebestuur van Venlo heeft overigens geen zienswijze ingediend bij de provincie over het windmolenpark. Teunissen interpreteert dat als steun voor het plan. Hij spreekt van bestuurlijk draagvlak.

De oude gemeenteraad van Venlo haalde vlak voor de verkiezingen nog een streep door het plan. Daarop besloot het provinciebestuur om zelf de procedure te starten voor de realisatie ervan.

Eind september neemt het Limburgs Parlement een definitief besluit.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen