Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen gevaarlijke stoffen in poederbrief belastingkantoor

Geplaatst opzaterdag 23 november 2019 - 12:23

Er zaten geen gevaarlijke stoffen in de poederbrief, die vrijdag werd bezorgd bij de Belastingdienst in Heerlen.

Dat blijkt uit onderzoek van het RIVM.

Alarm
Het verdachte poststuk werd vrijdagmorgen rond 10:00 uur gevonden in het belastingkantoor dat is gehuisvest in het voormalige CBS-gebouw. Omdat onduidelijk was om welke stof het ging, werd groot alarm geslagen.

Quarantaine
Het hele gebouw werd ontruimd, waardoor zo'n 100 ambtenaren hun werk niet konden doen. De vijf medewerkers die in aanraking waren gekomen met de poederbrief werden ondertussen in quarantaine gehouden.

Defensie
Behalve ambulances, politie en brandweer werden ook expert van de landmacht opgeroepen. Zij onderzochten of het poeder een middel was voor chemische, biologische of nucleaire oorlogvoering. Daarna werd de brief overgebracht naar het RIVM verdere tests.

Lees ook: Samenstelling poeder fiscus Heerlen nog onduidelijk

Douche
Aan het eind van de dag mochten de vijf getroffen belastingambtenaren weer naar huis, toen bleek dat zij niet ziek waren geworden na blootstelling aan de poederbrief. Wel moesten zij zich uit voorzorg eerst douchen om eventuele besmetting te voorkomen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen