Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen geldzorgen bij Zuyderland-ziekenhuizen

Geplaatst opmaandag 29 oktober 2018 - 17:37

Er is geen sprake van een dreigend faillissement voor de Zuyderland-ziekenhuizen in Geleen en Heerlen.

Dat laat de Raad van Bestuur van het ziekenhuis weten naar aanleiding van het faillissement van de IJsselmeer Ziekenhuizen en het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis.

Op twee na slechtst
Dat nieuws was voor veel media, ook voor deze site, aanleiding om eens te kijken naar de financiële situatie van andere ziekenhuizen. Het NRC zette het Limburgse ziekenhuis op plek drie in de lijst van vijftien ziekenhuizen met de meest zorgelijke financiële situatie, tussen de nu failliete Slotervaart- en IJsselmeerziekenhuizen. De krant gebruikte daarvoor cijfers van accountantskantoor BDO.

Lees ook: Schuldenlast Limburgse ziekenhuizen neemt toe

Onvergelijkbaar
Maar het ziekenhuis 'herkent zich volstrekt niet' in dit beeld, schrijft het maandagmiddag. Ook al heeft Zuyderland een schuld van meer dan 500 miljoen euro; "Onze positie is in geen enkel opzicht te vergelijken met deze ziekenhuizen."

Winst
Het ziekenhuisbestuur laat weten dat het vorig jaar 2,5 miljoen euro winst heeft gemaakt, en verwacht dit jaar een nog hoger netto resultaat. Ook laat Zuyderland weten dat het resultaat boven het landelijk gemiddelde ligt, en dat de schuld het afgelopen jaar is afgenomen.

Vertrouwen
"Ook de zorgverzekeraars en banken hebben vertrouwen in deze financiële verbetering en hebben, net als de Raad van Bestuur, vertrouwen in de nieuwe koers van Zuyderland", meldt de Raad van Bestuur. De schuldenlast van het ziekenhuis is vooral te wijten aan de hoge kosten van het in 2009 opgeleverde ziekenhuis in Geleen.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen